Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Derby-ul cu FCSB nu e considerat decisiv de conducerea lui CFR Cluj: „Campionatul se câștigă cu echipele mici!”. Video Exclusiv

Cristi Balaj a prefațat derby-ul etapei a 24-a din SuperLiga. Președintele lui CFR Cluj nu se teme de un posibil rezultat negativ cu FCSB.
05.02.2023 | 11:34
Derbyul cu FCSB nu e considerat decisiv de conducerea lui CFR Cluj Campionatul se castiga cu echipele mici Video Exclusiv
Derby-ul cu FCSB nu e considerat decisiv de conducerea lui CFR Cluj: „Campionatul se câștigă cu echipele mici!”. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Cristi Balaj a prefațat derby-ul CFR Cluj – FCSB în cadrul celei mai recente ediții de FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI. La nouă puncte deasupra roș-albaștrilor, ardelenii nu se tem în cazul în care nu vor reuși să se impună.

CFR Cluj nu se teme de un posibil pas greșit cu FCSB: „Indiferent de rezultat, nu e decisă lupta la titlu”

CFR Cluj – FCSB este programat duminică, 5 februarie, de la ora 21:00. În tur, campioana en-titre s-a impus cu scorul de 1-0, chiar pe Național Arena, stadion unde a câștigat și Farul în runda precedentă.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO AICI

„Presiunea este de ambele părți. Pentru ambele cluburi e un meci important. Înainte de a fi un derby contează punctele și în acest moment în clasament. Indiferent de rezultat, campionatul se joacă și avem experiența sezonului precedent, când am intrat în play-off cu o diferență de puncte care ar fi trebuit să fie confortabilă, dar s-a dovedit că nu e suficient. Atunci când se înjumătățesc punctele se relansează campionatul și din această perspectivă indiferent de rezultatul partidei, nu e decisă lupta la titlu.

Sunt cinci echipe, cinci cluburi, care se luptă și au șanse reale pentru câștigarea campionatului. Tocmai această seriozitate, prevenție, tratamentul și respectul pe care îl acordăm adversarilor ne-a ajutat în sezonul precedent. După fiecare victorie nu am făcut sărbătoare. Ne-am bucurat doar la finalul campionatului când am câștigat.

ADVERTISEMENT

Noi suntem obișnuiți cu meciuri importante. La noi, presiunea dacă putem să o numim așa e la orice partidă. Din punctul meu de vedere, campionatul se câștigă cu echipele mai slab cotate, mai mici și să obții maximum din derby-uri.

Istoria a demonstrat că atunci când o echipă vine după un rezultat nefavorabil, perioada următoarei partide a fost tratată cu mult mai mare seriozitate

ADVERTISEMENT

. Cu cât ești mai concentrat la antrenament, la joc și nu la anumite momente euforice în urma unei victorii, cu atât jocul următor ai o prestație mai bună și din acest punct de vedere zic eu că FCSB va fi diferită în meciul cu noi de cum a fost în cealaltă partidă”, a declarat Cristi Balaj, în exclusivitate la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI.

Cum privește campioana absențele lui Coman și Dawa

La meciul din Gruia, vicecampioana României nu se va putea baza pe doi fotbaliști importanți. Florinel Coman și Joyskim Dawa sunt suspendați după FCSB – Farul 2-3. Stoperul camerunez a fost eliminat pentru un fault în postură de ultim apărător la Alibec, în timp ce „șeptarul” a văzut cartonașul galben după ce a protestat la arbitrul Horațiu Feșnic.

ADVERTISEMENT

„Florinel e un jucător foarte bun. Dar și CFR și FCSB au soluții, mai ales că vorbim de perioada de început a anului în care jucătorii nu au acea stare de oboseală de la începutul anului trecut.

Nu neapărat. Este un jucător bun (n.r. – Dawa). A fost lăudat și de presă în momentul când a venit la FCSB. Eu am încredere în jucătorii noștri”, a adăugat președintele lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT