Fotbal intern

Derby-ul Dinamo – FCSB al străinilor! Care sunt titularii și rezervele. Dayro Moreno sau N’Doye nu lipsesc

09.02.2021 | 19:30
Derbyul Dinamo  FCSB al strainilor Care sunt titularii si rezervele Dayro Moreno sau NDoye nu lipsesc
ADVERTISEMENT

De-a lungul duelurilor dintre FCSB și Dinamo, mulți fotbaliști au fost implicați în acțiune. Dintre aceștia au fost și fotbaliști străini, iar FANATIK vă propune un exercițiu de imaginație despre cum ar arăta un derby al străinilor.

Evident, formațiile de joc pe care vi le propunem vor avea fiecare câte un antrenor român, Oleg Protasov fiind pe banca tehnică a FCSB-ului, iar de cealaltă parte, Dario Bonetti este cel mai potrivit pentru a conduce de pe marginea terenului o echipă formată numai din străini a „câinilor”.

ADVERTISEMENT

La ultimul meci direct dintre FCSB și Dinamo, 1-0, în timpul regulamentar au fost în total 7 jucători străini, 5 au jucat pentru Dinamo și 2 au jucat pentru FCSB.

Derby-ul străinilor Dinamo – FCSB

De-a lungul anilor, în multe confruntări dintre Dinamo și FCSB și-au făcut prezența și mai mulți fotbaliști străini, mulți dintre ei lăsând în urmă amintiri frumoase prin perioada petrecută în România.

ADVERTISEMENT

Am avut parte și de un „Jolly Joker”, acesta fiind nimeni altul decât Harlem Gnohere, care a jucat pentru ambele rivale și a înscris goluri în derby-uri atât pentru Dinamo, cât și pentru FCSB. Alături de el vine și Diogo Salomao, dar portughezul nu a avut o perioadă prea bună la FCSB ca în cazul lui Gnohere.

Totodată, am cunoscut și partea urâtă a fotbalului, aici mă refer la decesul lui Patrick Ekeng, fostul mijlocaș al „câinilor”, care izbutise să înscrie un gol superb în poarta rivalilor de la FCSB, într-un meci din Cupa României, 2-2.

ADVERTISEMENT

Evident, în echipele pe care le-am alcătuit, am ales și câte un antrenor străin pentru fiecare formație, și anume Oleg Protasov pentru FCSB și Dario Bonetti pentru Dinamo, doi dintre cei mai reprezentativi tehnicieni străini care au performat în România.

Primii căpitani străini din istoria lui Dinamo și FCSB

Primul căpitan străin din istoria lui Dinamo a fost Aljosa Vojnovic, care s-a impus rapid în formația „câinilor” și chiar dacă a jucat doar 19 meciuri pentru clubul din șoseaua „Ștefan cel Mare” a primit banderola de căpitan. Acum, mijlocașul croat s-a retras din cariera de fotbalist, dar nu a uitat momentele plăcute din România.

ADVERTISEMENT

„Mi-ar plăcea să revin în România, cât de curând, la o partidă a ’câinilor’. Au rămas și vor fi mereu în sufletul meu”, a spus Aljosa Vojnovic.

De cealaltă parte, primul căpitan străin al FCSB-ului în meciurile oficiale a fost Fernando Varela, fundașul central din Insulele Capului Verde, care a primit banderola la un meci dintre FCSB și Petrolul Ploiești, pierdut de formația „roș-albastră”, 1-0.

„A fost o mândrie și o plăcere foarte mare să port banderola de căpitan al Stelei. Sincer să fiu, nu m-aș fi așteptat niciodată să am parte de această onoare, mai ales că eram de doar doi ani la Steaua și am fost primul străin care a purtat banderola la această echipă.

Pentru acest lucru trebuie să le mulțumesc lui Constantin Gâlca, Mirel Radoi și Laurențiu Reghecampf, care au crezut în mine și în faptul că trebuie să fiu căpitan”, a spus Varela înainte de transferul său în Grecia, la PAOK.

Cum ar arăta un duel Dinamo – FCSB doar cu jucători străini

  • FCSB, 4-3-3: Hamutovski – Georgievski, Szukala, Varela (C), Golanski – Tiago Gomez, Brandan, Boldrin – Dayro Moreno, Kapetanos, Maicon. Rezerve: Zapata, Martinovic, Iliev, Emeghara, Thereau, Saban, Elton, Mendoza, Semedo, Piovaccari. Antrenor: Oleg Protasov
  • Dinamo, 4-2-3-1: Penedo – Zie Diabate, Puljic, Julio Cesar, Blay – Aljosa Vojnovic (C), O. N’Doye – Salomao, Palic, Ze Kalanga – Nemec. Rezerve: Naumovski, Fai, Vranjkovic, Abd Elhamed, Bakaj, Djakaridja Kone, Platini, Ekeng, Rivaldinho, Bilinski. Antrenor: Dario Bonetti
  • Joker: Harlem Gnohere, Diogo Salomao

Cât ar costa echipele lui Dinamo și FCSB formate din fotbaliștii străini:

Am calculat valoarea echipelor lui Dinamo și FCSB formate din fotbaliștii străini după cota de piață cea mai ridicată pe care au avut-o jucătorii în carieră. Toate sumele sunt conform site-ului de specialitate transfermarkt.de.

  • Dinamo:  28.150.000 de euro
  • FCSB: 43.500.000 de euro

  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,00 este cota pentru „2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT