Sport

Derby-ul Dinamo – Rapid a început în stradă! Suporterii gazdelor, conflict violent cu jandarmii. Video

Cel mai interesant meci al etapei a 13-a, Dinamo – Rapid, este în plină desfășurare, dar primele incidente au avut loc înaintea primului fluier al arbitrului Horațiu Feșnic, în afara stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare.
23.10.2021 | 20:52
Derbyul Dinamo  Rapid a inceput in strada Suporterii gazdelor conflict violent cu jandarmii Video
Ultrașii dinamoviști au fost imobilizați de jandarmi
ADVERTISEMENT

Niciuna dintre echipe nu va beneficia de suportul propriei galerii, ultrașii protestând în acest fel împotriva măsurilor luate de autorități, care permit accesul pe stadion exclusiv persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 sau trecute prin boală.

Suporterii dinamoviști nu purtau mască de protecție

Numai că suporterii dinamoviști și-au făcut simțită prezența în afara arenei. Ei au avut un conflict dur cu jandarmii, iar aceștia din urmă au avut câștig de cauză. Conform prosport.ro, forțele de ordine i-au pus pe ultrași la pământ.

ADVERTISEMENT

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat noile restricții pentru limitarea răspândirii infectărilor cu noul coronavirus.

Printre măsurile adoptate, care vor fi valabile de luni, 25 octombrie, se numără obligativitatea purtării măștii în toate spațiile, interdicția circulației pe timp de noapte, cu excepția vaccinaților sau a celor care au trecut prin boală.

ADVERTISEMENT

Conflictul dintre suporterii echipei antrenată de Mircea Rednic și jandarmi a pornit după ce fanii au apărut în zona stadionului fără măști de protecție și nici nu respectau distanțarea. Ca urmare, ultrașii au fost puși la pământ de jandarmi, iar unii au fost reținuți.

Bătaie în toată regula a ultrașilor dinamoviști cu fanii lui ASU Poli Timișoara

Nu este prima dată în acest sezon când suporterii echipei Dinamo sunt puși pe scandal. Pe 24 septembrie, Jandarmeria a intervenit, la Timișoara, după ce fani ai echipei locale ASU Poli și ai lui Dinamo și-au dat seama că bătaia de acum doi ani are nevoie de un nou episod.

ADVERTISEMENT

Ca urmare, forțele de ordine au imobilizat șase persoane, cărora li s-au pus cătușe și au fost transportate la sediul Secției 1 de Poliție cu trei dube.

Mai mult, Jandarmeria din Timiș a anunțat că, după meci (câștigat de oaspeți cu 1-0), suporterii din PCH au fost escortați către Gara de Nord pentru a se evita alte incidente.

ADVERTISEMENT

Exact acum doi ani, suporterii dinamoviști au făcut escală la Timișoara, în drum spre Arad, unde echipa favorită urma să joace meciul cu UTA, tot în 16-imile Cupei României, partidă încheiată cu victoria bucureștenilor (3-1).

Fanii lui Dinamo au fost așteptați în gara din Timișoara de suporterii celor de la ASU Poli, dar nu cu pâine, sare și flori. Bătaia a continuat și în centrul orașului, iar încăierarea a fost oprită de intervenția jandamilor.

ADVERTISEMENT