ADVERTISEMENT
Fotbal intern

Derby-ul horror! Dinamo – Astra, meciul dintre cele mai slabe echipe din Liga 1 în 2020

Autor: Razvan Nicolae | 14.11.2020 | 11:28
Derby-ul horror! Dinamo - Astra, meciul dintre cele mai slabe echipe din Liga 1 în 2020
Derby-ul horror! Dinamo - Astra, meciul dintre cele mai slabe echipe din Liga 1 în 2020 (sursă foto: sportpictures.eu)

Dinamo şi Astra se vor duela sâmbătă, de la ora 21:00, într-un meci restanţă din etapa a 9-a din Casa Pariurilor Liga 1. FANATIK a analizat rezultatele obţinute de echipele din prima ligă şi a ajuns la concluzia că cele două formaţii sunt cele mai slabe din 2020.

ADVERTISEMENT

Programat iniţial pe 30 noiembrie, meciul Dinamo – Astra a fost amânat din cauza unor cazuri de coronavirus în rândul lotului giurgiuvenilor. FANATIK a prezentat pe larg toate dedesubturile deciziei venite în urmă cu două săptămâni.

2020 a fost diferit pentru Dinamo şi Astra, însă au ajuns să aibă o soartă asemănătoare în actualul sezon. În prima parte a anului, giurgiuvenii evoluau în play-off, dar au ratat participarea în cupele europene din cauza datoriilor. De cealaltă parte, dinamoviştii au scăpat cu greu de retrogradarea în Liga 2. Acum, Dinamo şi Astra ocupă penultimul şi ultimul loc în clasament.

Dinamo şi Astra, cele mai slabe echipe din Liga 1 în 2020

De-a lungul anului, Dinamo a obţinut doar cinci victorii în cele 22 de meciuri jucate în Liga 1, în 2020. E drept, “câinii” nu au mai disputat câteva partide în finalul sezonului trecut din play-out, dar chiar şi aşa, numărul de meciuri câştigate este infim.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Astra stă mult mai rău la acest capitol. Giurgiuvenii au patru victorii în 21 de meciuri jucate în Liga 1, în 2020. La fel ca în cazul lui Dinamo, formaţia antrenată acum de Eugen Neagoe a avut parte de câteva partide amânate în play-off-ul din sezonul trecut.

Pentru 2020, Dinamo o depăşeşte cu un punct pe Astra, la fel cum se întâmplă şi în clasamentul actualului sezon. “Câinii” au obţinut 19 puncte în acest an, în timp ce adversara de sâmbătă seară a ajuns la 18 puncte.

Ce au făcut Dinamo şi Astra în 2020

  • Dinamo – 5 victorii, 4 remize şi 13 înfrângeri – 19 puncte
  • Astra Giurgiu – 4 victorii, 6 remize şi 11 înfrângeri – 18 puncte
ADVERTISEMENT

Dinamo şi Astra, probleme cu banii în 2020

Pe lângă rezultatele foarte slabe ale celor două echipe, Dinamo şi Astra s-au confruntat şi cu probleme financiare în 2020. Formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare ar fi trebuit să fie preluată de investitorii spanioli, în frunte cu Pablo Cortacero, însă FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că echipa nu a fost vândută de Ionuţ Negoiţă.

Dinamo a fost foarte activă pe piaţa transferurilor, cu mulţi fotbalişti aduşi din străinătate. Aceştia au primit salarii uriaşe, însă banii întârzie să apară în conturile “câinilor”. De altfel, FANATIK a dezvăluit un episod uluitor, cum a fost umilit Diego Fabbrini în meciul cu Viitorul, disputat în etapa a 10-a.

ADVERTISEMENT

Nici la Astra Giurgiu nu este linişte. Echipa a ratat prezenţa în cupele europene din cauza datoriilor, dar şi pentru că nu a îndeplinit unul dintre criteriile pentru infrastructură. Chiar dacă au existat probleme cu plata salariilor, Dani Coman, preşedintele clubului, le-a dat o veste bună jucătorilor înaintea restanţei cu Dinamo.

“Astăzi am avut o discuție cu domnul Niculae, iar săptămâna viitoare toți jucătorii vor fi cu banii la zi. Mi-a spus: ‘Dani, transmite-le jucătorilor că săptămâna viitoare le voi plăti restanțele și vor avea și o primă pentru meciul cu Dinamo'”, a declarat oficialul clubului.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!