Sport

Derby-ul Rapid – Universitatea Craiova, văzut prin ochii unei legende din Bănie: „Miza este foarte mare! Va fi un meci deschis cu multe goluri”. Exclusiv

Nae Ungureanu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul Rapid - Universitatea Craiova, iar legenda din Bănie anunță spectacol în Giulești.
22.05.2023 | 15:45
Derbyul Rapid  Universitatea Craiova vazut prin ochii unei legende din Banie Miza este foarte mare Va fi un meci deschis cu multe goluri Exclusiv
Derby-ul Rapid - Universitatea Craiova prin ochii unei legende din Bănie: „Miza este foarte mare! Va fi un meci deschis cu multe goluri”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Nae Ungureanu a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre derby-ul Rapid – Universitatea Craiova programat luni, de la ora 20:30. Legenda din Bănie se așteaptă la spectacol în Giulești și speră ca oltenii să câștige cele trei puncte și să facă un pas important în lupta pentru cupele europene.

Nae Ungureanu despre derby-ul Rapid – Universitatea Craiova: „Sunt două echipe rănite. Va fi un meci deschis și cu multe goluri”

Oltenii nu își mai permit să clacheze pe finalul play-off-ului din SuperLiga, iar elevii lui „Geană” au nevoie de cele trei puncte în Giulești pentru a continua lupta pentru Europa. Eugen Neagoe este temător înaintea derby-ului cu Rapid, însă are încredere că jucătorii vor lupta pentru victorie.

ADVERTISEMENT

La fel cum s-a întâmplat și în tur pe stadionul „Ion Oblemenco”, Rapid – Universitatea Craiova este așteptat drept un derby spectaculos pentru spectatori. Nae Ungureanu a declarat în exclusivitate pentru site-ul nostru că se așteaptă la multe goluri în Giulești.

„Sunt două echipe rănite, Rapid după scorul pe care l-a luat la Farul și Craiova după insuccesul de acasă cu FCSB. Vă dați seama că sunt două echipe care vor să arate ce știu, probabil va fi un meci deschis cu multe goluri și sper să câștige cea mai bună”, a spus legenda din Bănie.

ADVERTISEMENT

Andrei Ivan și Jovan Markovic sunt jucătorii pe care Nae Ungureanu îi vede decisivi în derby-ul cu Rapid București. Fostul mare fundaș din Bănie a declarat că „perlele” oltenilor pot câștiga duelurile cu veteranii din defensiva lui Adrian Mutu.

„Este un meci special pentru că întotdeauna între Rapid și Craiova a fost o concurență acerbă, ambele echipe își doreau să câștige și de aici a ieșit un spectacol foarte frumos. Dacă Markovic și Ivan s-au debarasat de necazurile pe care le-au avut până acum și având în vedere că Rapid are o apărare destul de bătrână sper să aibe câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Merg pe tinerețe, Markovic și Ivan sunt cam datori la echipă. Este o miză foarte mare, pentru noi este mare că CFR Cluj mai are cu Farul și dacă nu reușește să câștige cu FCSB va da tot ce au mai bun să bată CFR, miza este foarte mare”, a declarat Nae Ungureanu.

Nae Ungureanu: „Această presiune ar trebui să motiveze jucătorii. Sper din tot sufletul să aibe șanse la cupele europene”

Nae Ungureanu le ține pumnii „alb-albaștrilor” în SuperLiga și speră să își vadă favoriții în preliminariile Conference League și în sezonul următor. Legenda oltenilor este de părere că atmosfera și presiunea din jurul derby-ului din Giulești trebuie să îi motiveze pe jucători.

ADVERTISEMENT

„Sper din tot sufletul să aibe șanse la cupele europene pentru că este o echipă care trebuie să continue parcursul european. Am amintiri plăcute pentru că toate meciurile erau cu stadionul plin pe vechiul sau noul Giulești, la fel și la Craiova. Sper să fie o întrecere cât mai sportivă și cu spectatori cât mai mulți.

Nu este greu să joci într-o atmosferă încinsă pentru că spectatorii te fac să dai mult mai mult decât pot să dai ca jucător de fotbal. Părerea mea este că această presiune ar trebui să motiveze jucătorii, nu să îi demotiveze. Au jucat foarte bine cu Eugen Neagoe, dar părerea mea este că au avut și puțin ghinion”, a spus Ungureanu.

Cine sunt jucătorii care l-au impresionat pe Nae Ungureanu la Universitatea Craiova: „Au tot ce le trebuie! Cîmpanu vine tare din urmă”

Nae Ungureanu s-a declarat impresionat de forma pe care o traversează Jovan Markovic, Alexandru Crețu și Alex Cîmpanu la Universitatea Craiova. Acesta a mărturisit că elevilor lui Eugen Neagoe le lipsește constanța și ar trebuie să își rezolve această problemă.

„Și la meciul cu FCSB, CFR și Farul, poate ghionul se sparge la anul. Sperăm să ne batem la cupele europene. Mi-a plăcut Crețu, Markovic și vine tare din urmă Cîmpanu. Au tot ce le trebuie să aibă o exprimare foarte bună, însă le mai trebuie constanță. Dacă joci meci de meci foarte bine este extraordinar, dacă ai fluctuații de formă nu este bine”, a încheiat Nae Ungureanu.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2,50 este cota pentru „2 solist” la meciul Rapid București – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT