Fotbal international

Video. Weekendul derbyurilor în Europa: spectacol şi incidente grave!

A fost un weekend european cu multe derbyuri, cu goluri de senzaţie, dar şi cu incidente grave la meciul lui Răzvan Lucescu, PAOK - Olympiakos.
26.02.2018 | 00:17
Video Weekendul derbyurilor in Europa spectacol si incidente grave

Am încheiat un weekend european în care au avut loc multe derbyuri, sau mai corect spus meciuri de tradiţie, cu vechi state în istoricul campionatelor respective. Au fost multe execuţii de senzaţie, goluri fabuloase, dar şi incidente regretabile, cum s-a petrecut la Salonic, unde munca de un an a lui Răzvan Lucescu riscă serios să ducă de râpă datorită propriilor suporteri. CLICK GALERIE FOTO

În Anglia Manchester United a reuşit o victorie foarte importantă în lupta pentru medaliile de argint în Premier League în faţa campioanei Chelsea. Rezultatul e cu atât mai meritoriu cu cât oaspeţii au deschis scorul, însă Lukaku şi Lingard au întors scorul. Dar la 2-1 lui Chelsea i s-a anulat un gol valabil la Morata.

Derbyuri în Europa. Montella trimis la podea de Simeone

În Spania, după ce o eliminase pe Atletico din Cupă cu două victorii Sevilla s-a văzut pur şi simplu măcelărită acasă de los colchoneros, care i-a adus cea mai catastrofală înfrângere ca scor din ultimii 10 ani. 5-2 pentru Atletico, o echipă care de obicei marchează cu linguriţa, e ceva rar întâlnit.

În Olanda putem vorbi de o predare de ştafetă. Cum Ajax s-a împiedicat de necrezut acasă cu Den Haag, succesul celor de la PSV cu 3-1 la Rotterdam acasă la campioana Feyenoord sună a acont la titlu, pentru că electroniştii au acum lşapte puncte peste Ajax.

Răzvan Marin continuă bătălia pentru play-off

În Belgia s-a jucat un meci de mare tradiţie, cu mari implicaţii mai ales pentru echipa gazdă, care aleargă ca maratonistul pe ultima turnantă pentru loc în play-off. Cu un Răzvan Marin din nou foarte activ Standard Liege nu a putut face mai mult decât 1-1 acasă cu liderul Club Brugge. Cu două runde înainte de finalul sezonului regulat Standard se bate cu Kortrijk, Antwerp şi chiar Saint Trond la locul 6.

În Elveţia s-a disputat tradiţionalul derby de Zurich. Lăcustele de la Grasshopper s-au impus cu 1-0 şi ambele echipe trag la locul 4, care duce în preliminarii de Europa League. VEZI GOLUL

Beşiktaş se reîntoarce la treabă în campionat

În Turcia Beşiktaş, după 0-5 la Munchen, a scăpat de grija Champions League şi începe remontada în campionat, unde toată lumea spune că au cel mai bun lot. Deşi condusă cui 1-0 de Fenerbahce campioana a avut stil şi forţă şi a întors la un 3-1 convingător, cu un eurogol marcat de Quaresma. VEZI DETALII AICI

În Grecia trebuia să aibă loc meciul PAOK Salonic – Olympiakos, care, în cazul delui de-al 16-lea succes consecutiv pentru echipa lui Răzvan Lucescu ar fi deschis larg uşile la titlu pentru alb-negri. Aşa cum a relatat pe larg la ora evenimentului Fanatik.ro partida nu s-a mai disputat şi se va încheia, aproape sigur, cu succesul la masa verde al oaspeţilor, după ce antrenorul acestora, Oscar Garcia, a ajuns la spital, lovit cu o rolă de hârtie în cap înainte de meci.

Tripleta PSG a ucis OM-ul

Gennaro Gattuso e personajul momentului în Europa, fără nici o îndoială. Pur şi simplu Milan a înviat şi toţi dau de dracul atunci când îi au în faţă pe rossoneri. Succesul cu 2-0 pe terenul Romei e al 11-lea meci fără înfrângere şi nu se ştie unde poate ajunge în acest ritm Milan.

În fine, seara s-a închis la Paris, pe Parc des Princes, unde refăcut în ultimul moment, Neymar a contribuit alături de colegii lui Mbappe şi Cavani la doborârea unui duşman de tradiţie pentru parizieni, Olympique Marseille.