Fotbal intern

Mijlocașul străin cu care Dinamo este în negocieri. Fratele lui e vedetă la Craiova!

30.10.2018 | 11:46
Mijlocasul strain cu care Dinamo este in negocieri Fratele lui e vedeta la Craiova

Derlis David Meza Colli, fratele jucătorului de la Craiova, este în negocieri avansate cu Dinamo. FANATIK.RO a aflat că paraguayanul ar putea fi mijlocașul pe care Mircea Rednic l-a trecut pe lista sa urgentă de achiziții.

Derlis Meza Colli are experiență internațională, cu meciuri importante în Copa Libertadores și este liber de contract de la 1 iulie 2018, ultima formație pentru care a jucat fiind azerii de la Neftci Baku.

Derlis Meza Colli, negocieri cu Dinamo. Fratele lui e vedetă la Craiova

Mircea Rednic a anunțat după remiza de la Chiajna (0-0) că în până la finalul acestei săptămâni va aduce 5 jucători la Dinamo. „Este vorba despre un fundaș stânga, un fundaș central, un atacant, un portar și un mijlocaș”, a declarat „Puriul” la finalul întâlnirii cu Concordia.

Din informațiile FANATIK.RO, Derlis Meza Colli este unul dintre mijlocașii cu care Dinamo este în negocieri, iar tratativele sunt în toi. Dacă bate palma cu Dinamo, Derlis va juca din nou în același campionat cu fratele său, Cesar Meza Colli, adus de Craiova la începutul sezonului și pus la punct cu pregătirea fizică abia în urmă cu 2-3 săptămâni. Cesar a jucat în Azerbaidjan la FK Keshla, iar Derlis a fost la Neftci Baku.

Cesar Meza Colli, fratele lui Derlis care e în negocieri cu Dinamo, a fost prezentat la Craiova împreună cu italo-elvețianul Matteo Fedele
Cesar Meza Colli, fratele lui Derlis care e în negocieri cu Dinamo, a fost prezentat la Craiova împreună cu italo-elvețianul Matteo Fedele

Cine e Derlis Meza Colli, mijlocașul aflat pe lista lui Dinamo

Derlis Meza Colli a împlinit 30 de ani pe 15 august, a jucat sezonul trecut în Azerbaidjan, la Baku, dar nu a fost la prima sa experiență în Europa. Născut la Asuncion, paraguayanul are multe meciuri pentru titrata Cerro Porteno în campionat și în Copa Libertadores, dar a jucat mult și în Europa. A fost în Grecia (Atromitos, Ethnikos Pireu, Giannina, Messiniakos), dar și în Serie B (Pavia și Cesena), iar campionatul din Azerbaidjan îl cunoaște destul de bine, pentru că, în afară de Neftci Baku, a mai evoluat la Inter Baku și Qabala.

Derlis David Meza Colli, negocieri cu Dinamo. Ultima echipă pentru care a jucat mijlocașul este Neftci Baku
Derlis David Meza Colli, negocieri cu Dinamo. Ultima echipă pentru care a jucat mijlocașul este Neftci Baku

Derlis Meza Colli este un mijlocaș defensiv de picior drept, care joacă fie în zona centrală, fie în banda dreaptă. Sunt zone unde Rednic consideră că are nevoie de întăriri, nemulțumirile sale fiind evidente. În afara numelui lui Derlis Meza Colli, dezvăluit de FANATIK.RO, din lista lui Rednic a mai „transpirat” și numele portarului Logan Bailly, om cu peste 60 de meciuri în Bundesliga.

  • 26 de meciuri a jucat Derlis Meza Colli pentru Neftci Baku în sezonul 2017/2018
  • 300.000 de euro este cota de piață a paraguayanului de 30 de ani, care are și cetățenie italiană, deci nu este extra-comunitar