News

Descinderi ale mascaților la 10 traficanți de droguri. Captură impresionantă de droguri, arme și bani

08.10.2020 | 17:47
Descinderi ale mascatilor la 10 traficanti de droguri Captura impresionanta de droguri arme si bani
Mascații au descins la 13 adrese din Câmpulung
ADVERTISEMENT

Polițiștii au ridicat droguri, arme și bani după 13 percheziții făcute la locuințele unor potențiali infractori din Argeș.

Oamenii legii au ridicat droguri, arme și bani după cele 13 deschinderi din orașul Câmpulung, la domiciliile unor persoane bănuite de constituirea unor grupări infracționale specializare în trafic de droguri de mare risc.

ADVERTISEMENT

Potrivit Stiripesurse, IPJ Dâmbovița a realizat o captură impresionantă de peste 30 de gramde de cannabis, 2 comparimate de ectasy, pe lângă mai multe semințe de cannabis.

Traficanții de droguri din Argeș, vizitați de mascați

Mai mult, a fost confiscat un pistol cu gaz și cartușele aferente, deținute ilegal, alături de mai multe arme albe, precum și 400 de euro, 23.000 de lei, dar și ustensile și cântare folosite pentru a porționa, cântări și prepara drogurile.

ADVERTISEMENT

Oamenii legii au capturat, de asemenea, mai multe telefoane mobile și cartele telefonice, folosite cel mai probabil de traficanții de droguri pentru a-și desfășura activitatea.

Locuințele vizate din Câmpulung aparțin a 10 persoane diferite. Nouă dintre acestea au vârstele cuprinse între 16 și 57 ani și au fost duse la audieri la sediul DIICOT Pitești.

ADVERTISEMENT

„Din cercetări a reieșit că, din august 2019 și până în prezent, persoanele bănuite ar fi comercializat droguri de risc și substanțe psihoactive, în municipiul Câmpulung”, au explicat polițiștii, conform sursei citate.

Descinderile din 8 octombrie nu sunt cazuri singulare în județ. În luna mai 2020 mascații făceau alte capturi record în Pitești, tot la traficanți de droguri. „Într-una dintre cauzele penale, au fost efectuate 7 percheziţii domiciliare (dintre care 4 în municipiul Piteşti, 2 în comuna Bascov şi una pe raza oraşului Mioveni), la locuinţele a 8 membri ai unei grupări. În cea de-a doua cauză, au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare (în Piteşti), la locuinţele a 4 membri ai altei grupări, implicate în traficul de droguri de risc”, precizează IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

Captura din acel moment a constat în aproximativ 11.000 de lei, 15 grame de substanţă pulverulentă de culoare albă, 50 grame de substanţe susceptibile a fi cannabinoizi sintetici şi 200 grame de fragmente vegetale.

ADVERTISEMENT
Tags: