ADVERTISEMENT
Hotnews

Descinderi DIICOT la traficanţi de imigranţi

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri şapte percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări formate din cetăţeni români, sirieni, irakieni şi bulgari,...
Autor: Ionuţ Cataramă | 18.02.2015 | 11:09
Descinderi DIICOT la traficanţi de imigranţi

Procurorii DIICOT au efectuat miercuri şapte percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări formate din cetăţeni români, sirieni, irakieni şi bulgari, specializată în trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat, pe relaţia Turcia – Bulgaria – România – Ungaria – state din Europa de Vest.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în perioada 2013 — 2015, membrii grupării au racolat cetăţeni de origine arabă în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat atât din Bulgaria în România, cât şi din ţara noastră către alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, în schimbul unor importante sume de bani. Din probele administrate în cauza, rezultă că activitatea infracţională a grupării a fost structurată pe mai multe segmente.

Astfel, primul segment avea rolul de a racola migranţii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei şi de a-i introduce ilegal în România, prin zona Giurgiu, urmând ca ulterior să îi transporte până în municipiul Bucureşti. Al doilea segment avea rolul de a prelua migranţii din locaţiile de cazare din Bucureşti, de a-i transporta până în zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegală din România. La sediul DIICOT — Structura Centrală vor fi aduse la audieri nouă persoane.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.realitatea.net

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!