News

Descinderi la City Insurance. Procurorii ridică documente de la sediul central al companiei

Procurorii au descins la sediul central al City Insurance, pentru a ridica documente
23.09.2021 | 10:36
Descinderi la City Insurance Procurorii ridica documente de la sediul central al companiei
ADVERTISEMENT

Procurorii descind, joi dimineață, la sediul central al companiei City Insurance, pentru a ridica documente.

Descinderi ale procurorilor la sediul central al City Insurance

Parchetul General a transmis că acțiunea are loc într-un dosar de spălare de bani, delapidare, fals şi abuz în serviciu, iar polițiștii din București au ridicat mai multe documente de la sediul central al companiei.

ADVERTISEMENT

“Astăzi, 23 septembrie 2021, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în baza delegării emise de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare o ordonanță de ridicare de înscrisuri”, au transmis autoritățile.

“Cercetările sunt efectuate de Secția de urmărire penală și criminalistică sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de delapidare, spălare a banilor, fals și abuz în serviciu și vizează activitatea unei societăți de asigurare – reasigurare”, au mai informat procurorii.

ADVERTISEMENT

City Insurance ar fi făcut împrumuturi fictive la băncile din Elveția

Parchetul General a transmis că aceste descinderi au avut loc după plângerea făcută de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) referitoare la mai multe nereguli existente la City Insurance, unele dintre ele fiind legate de faptul că conducerea companiei de asigurări a încărcat legislația.

De asemenea, plângerea vizează mai multe împrumuturi făcute de companie de la băncile din Elveția, existând suspiciunea că acestea ar fi unele false.

ADVERTISEMENT

Decizia de retragere a autorizației de funcționare a City Insurance va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de joi, a informat Daniel Apostol, directorul de comunicare al ASF.

Reprezentantul ASF a spus chiar că unele detalii sunt „șocante”, iar oamenii vor înțelege de ce i-a fost retrasă autorizare de funcționare companiei de asigurări auto.

ADVERTISEMENT

„Veți descoperi toate detaliile care au stat la motivarea acestei decizii, unele poate chiar șocante. Asigurăm publicul că ASF nu dorește decât respectarea legilor statului”, a spus Daniel Apostol, directorul de comunicare al ASF, la Digi24.

„După publicarea acestor documente, toată opinia publică va lua la cunoștință faptele care au stat la baza deciziei de ridicare a deciziei de funcționare”, a mai informat Apostol.

Prejudiciul din acest dosar este de peste 28 de milioane de euro. De asemenea, alte două dosare în care apare numele companiei City Insurance ar fi deschise și la DIICOT și DNA.

ADVERTISEMENT