News

Descinderi la mai multe clanuri de traficanți de droguri din Capitală! 22 de persoane, audiate la DIICOT

13.08.2020 | 21:26
Descinderi la mai multe clanuri de traficanti de droguri din Capitala 22 de persoane audiate la DIICOT
ADVERTISEMENT

În cursul zilei de joi, 13 august, polițiștii din cadrul Serviciului Antidrog, în colaborare cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism  au derulat o amplă operațiune de combatere a traficului de droguri de mare risc.

Mai concret, aceștia au descins la domiciliile mai multor persoane care se ocupă cu vânzarea de heroină. Potrivit unor surse judiciare, suspecții fac parte din clanurile Zoicăreni, Toboșari și Cocalari, cunoscute pentru operațiuni cu substanțe psihoactive.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ca urmare a punerii în executare a unui număr de 22 de mandate de aducere, persoanele în cauză vor fi aduse în fața procurorului DIICOT, pentru audieri. Ulterior, anchetatorii vor lua măsurile care se impun, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și constituire a unui grup infracțional organizat.

O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de polițiști. Unde era ascunsă heroina

Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii antidrog au efectuat 19 percheziții în București și în județul Ilfov, în urma acestor activități fiind ridicate 200 de grame de heroină, 50 de doze pregătite pentru comercializare, 10 grame și 17 doze de psihoactive, 59 de comprimate de metadonă, precum și 6 alte comprimate.

ADVERTISEMENT

De asemenea la domiciliile suspecților au fost găsiți bani (14.600 de lei și 250 de euro), 4 cântare electronice de precizie, 10 kg. de tutun, 15 obiecte ce ar putea fi folosite în lupta corp la corp (furci, topoare, satare, cuțite) și diferite obiecte cu valoare probatorie. În imaginile publicate de DIICOT se poate observa că drogurile erau ascunse inclusiv în baia unei locuințe, pe boilerul de apă.

Comunicatul DIICOT

La data de 13.08.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 19 percheziții domiciliare, pe raza municipiului București și a județului Ilfov, într-o cauză vizând destructurarea a 3 grupări infracționale specializate în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și efectuarea de operațiuni știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive.

ADVERTISEMENT

În cauză s-a stabilit faptul că grupările infracționale au desfășurat activități de comercializare de heroină și substanțe etnobotanice către consumatori de pe raza mai multor sectoare din București. În urma activităților, până în prezent, au fost ridicate 200 de grame de heroină, 50 de doze de heroină, pregătite pentru comercializare, 10 grame și 17 doze de psihoactive, 59 de comprimate de metadonă, 6 alte comprimate, 14.600 de lei, 250 de euro, 4 cântare electronice de precizie, 10 kg. de tutun, 15 obiecte ce ar putea fi folosite în lupta corp la corp (furci, topoare, satare, cuțite) și diferite obiecte cu valoare probatorie.

La sediul DIICOT – Structura Centrală vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 22 de persoane. Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

ADVERTISEMENT

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”.

ADVERTISEMENT