News

Descoperire importantă la decesele COVID-19 din România. Ce s-a aflat în cazul a 9 din 10 bolnavi

06.05.2020 | 07:29
Descoperire importanta la decesele COVID19 din Romania Ce sa aflat in cazul a 9 din 10 bolnavi
ADVERTISEMENT

Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat, marți, o descoperire importantă la decesele COVID-19 din România și a transmis ce s-a aflat în cazul a 9 pacienți din 10.

Descoperire importantă la decesele COVID-19 din România

În urma unei analize la decesele COVID-19 din România, Institutul Naţional de Sănătate Publică a anunțat o descoperire importantă, găsită la 9 pacienți din 10, anunță România TV.

ADVERTISEMENT

Potrivit datelor INSP, majoritatea bolnavilor COVID-19 decedați în ultima săptămână în România aveau cel puțin o altă afecțiune.

În săptămâna 27 aprilie – 3 mai, din numărul total de decese, ca urmare a infecției provocate de noul coronavirus, 75,1% au fost înregistrate la persoane cu vârsta de peste 60 de ani.

ADVERTISEMENT

În plus, Institutul Naţional de Sănătate Publică transmite că 87,7% dintre cei decedați în intervalul amintit mai sus aveau cel puțin o comorbiditate.

Județele unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de coronavirus

Din numărul total al deceselor din ultima săptămână, cele mai multe au fost înregistrate în rândul pacienților de sex masculin, în timp ce 1 din 7 cazuri confirmate de infectare COVID-19 s-a înregistrat în rândul personalului medical.

ADVERTISEMENT

Datele mai arată că vârsta medie a pacienților infectați este de 48 de ani, în timp ce 39,4% din cazurile înregistrate în săptămâna 27 aprilie 3 mai, au fost înregistrate în doar cinci județe: Suceava, București, Cluj, Bacău și Vrancea.

Analiza INSP a mai arătat că vârsta medie a celor decedați ca urmare a infecției COVID-19 este de 68 de ani.

ADVERTISEMENT

Peste 30 % dintre decese au fost înregistrate în cazul pacienților de peste 60 de ani, în timp ce 6 din 10 decedați au fost bărbați, a mai anunțat, marți, Institutul Naţional de Sănătate Publică.

ADVERTISEMENT