News

Descoperire inedită în Columbia. Ce au găsit polițiștii într-un sicriu trasportat de un dric

28.08.2019 | 12:36
Descoperire inedită în Columbia. Ce au găsit polițiștii într-un sicriu trasportat de un dric
Polițiștii columbieni au găsit într-un sicriu 300 de kilograme de marijuana. Sursa foto: digi24.ro

Polițiștii columbieni au făcut o descoperire neobișnuită în interiorul unui sicriu. După ce au ridicat capacul sicriului trasportat cu un dric, reprezentanții legii au descoperit cu surprindere că în interiorul acestuia nju se afla niciun mort, ci zeci de pachete de marijuana.

Ce au descoperit polițiștii columbieni într-un sicriu

Autoritățile din Columbia au confiscat 150 de pachete de cannabis, ascunse într-un sicriu care era trasportat cu un dric. Potrivit polițiștilor columbieni este vorba de o cantitate record de 300 de kilograme de marijuana. (amestecul din frunzele, tulpinile, semințele și florile uscate de Cannabis sativa indica, plantă cunoscută și sub numele de cânepă indiană). Descoperirea mai puțin obișnuită a avut loc în regiunea Santader, informează BBC. 

„Operațiunea a avut loc după inspectarea unui vehicul destinat transportului de persoane decedate”, a declarat comandantul poliției din Fabian Ospina, potrivit dcnews.ro. „Captura a fost făcută după inspectarea unui dric”, a declarat un reprezentant al poliției columbiene. „Dricul conținea două sicrie”, au mai precizat polițiștii, care nu au spus ce se afla în celălalt sicriu.

Șoferul dricului a fost oprit în timpul unui control de rutină pe o autostradă din Columbia și ulterior a fost arestat de polițiști. Captura de cannabis este neobișnuită pentru Columbia, unde majoritatea producătorilor de droguri au renunţat la marijuana în favoarea cocainei.

Un alt șoferul care transporta cannabis în sicriu a fost reținut de polițiștii din Arizona

O altă întâmplare de același gen s-a petrecut în urmă cu doi ani pe o autostradă din Tucson, Arizona, SUA, când o mașină care a atras atenția asupra sa a fost oprită de polițiști. Mare mirare a fost în momentul în care în furgoneta mortuară albă s-a descoperit, cu ajutorul unui câine antrenat special, o cantitate destul de mare de marijuana. 30 de kilograme de cannabis au fost găsite în zona din spate a coșciugului.

Polițiștii de graniță americani au estimat că cele 30 de kilograme de marijuana valorează cel puțin 33.000 de dolari „în stradă”. Pachetele de cannabis erau ascunse printre pungi de… bălegar pentru a încerca să păcălească polițiștii, iar câinii să nu simtă mirosul! Bărbatul care transporta marijuana este cetățean american și avea la vremea respectivă 28 de ani.

  • „O comisie formată din  trei specialiști din cadrul Ministerului Sănătății și doi reprezentanți ai asociațiilor de pacienți va decide dacă va fi legalizat canabisul în România. Este nevoie să introducem canabisul medicinal pentru pacienții cu o patologie urâtă. În niciun caz, însă, nu ia în calcul folosirea canabisului și în scop recreativ” – Sorina Pintea, ministrul Sănătății
  • 300 de milioane de persoane consumă marijuana (cunoscută și ca „iarbă” sau „weed”) în întreaga lume, conform statisticilor Organizației Națiunilor Unite (ONU)
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri