News

Descoperire înfiorătoare la o mănăstire din Iași. Un picior de om a fost găsit într-o pungă legată cu sârmă

În timpul unor lucrări, s-a făcut o descoperire infiorătoare la o mănăstire din Iași. Într-o pungă legată cu sârmă a fost găsit un picior de om.
09.06.2021 | 18:25
Descoperire infioratoare la o manastire din Iasi Un picior de om a fost gasit intro punga legata cu sarma
ADVERTISEMENT

Mănăstirea Frumoasa din Iași a fost împânzită de polițiști. Alarma s-a dat după ce un picior de om a fost găsit într-o pungă legată cu sârmă și îngropată.

Totul s-a petrecut în timpul efectuării unor lucrări, marți, 8 iunie. Oamenii legii au demarat o anchetă și vor face verificări în vederea stabilirii circumstanțelor în care rămășița umană a ajuns acolo, scrie BZI.

ADVERTISEMENT

Descoperire înfiorătoare la o mănăstire din Iași. Un picior de om a fost găsit într-o pungă legată cu sârmă

„Polițiștii Secției 5 au fost sesizați de către o persoană despre faptul că a găsit în curtea unei mănăstiri oseminte posibil umane. În cauză se efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, Anca Vîjiac, potrivit sursei citate mai sus.

Criminaliștii s-au deplasat la fața locului, au ridicat punga cu pricina și au făcut mai multe fotografii. Treaba acestora este una dificilă, fiind greu de stabilit de cât timp este acolo, cine l-a adus sau cui i-a aparținut.

ADVERTISEMENT

Muncitorii care efectuau lucrările au povestit că s-au mai găsit oseminte, dar nu în pungi. Potrivit unor surse din anghetă, cea mai plauzibilă variantă ar fi cea a unui picior amputat.

„Nu avem de unde ști cum a ajuns piciorul acolo. Era cumva într-o soluție care l-a conservat. Este posibil să fie un picior amputat ce a aparținut unei persoane care a dorit să-l îngroape la mănăstire sau poate fi un picior folosit în scop didactic,” a explicat o sursă din anchetă pentru publicația menționată.

ADVERTISEMENT

Descoperire macabră la o grădiniță din Iași

Nu este singura descoperire de acest fel din județul Iași. Cu doar câteva luni în urmă, tot în timpul unor lucrări, au fost găsit un schelet uman în fundația unei grădinițe.

Primarul din Roșcani a alertat autoritățile după muncitorii de la grădinița din localitate au dat alarma. Oamenii legii s-au prezentat la fața locului și au demarat cercetările.

ADVERTISEMENT

Totuși, este aproape imposibil de stabilit cine este omul decedat sau de câtă vreme se află acolo. Localnicii au spus că grădinița a fost construită în anul 1974.

Totuși, muncitorii au precizat că este aproape imposibil ca rămășițele să nu fie descoperite în timpul construcției și, cel mai probabil, au ajuns acolo ulterior.

„Când sapi o fundație e greu să nu te duci mai jos sau mai sus cu săpatul. Trebuia să-l găsească. Așa zic eu,” a spus unul dintre muncitori.

ADVERTISEMENT
Tags: