News

Descoperire înfiorătoare legată de coronavirus! Morții de COVID-19 au un lucru în comun

15.07.2020 | 15:57
Descoperire infioratoare legata de coronavirus Mortii de COVID19 au un lucru in comun
ADVERTISEMENT

Descoperire înfiorătoare legată de coronavirus! Conform mai multor specialiști, persoanele care mor din cauza COVID-19 par să aibă un lucru în comun.

Se întâmplă lucrul acesta, indiferent de comorbidități. În susținerea afirmației vine chiar un om de știință din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, reputat medic.

ADVERTISEMENT

Profesorul Graham Cooke de la Imperial College din Londra spune a analizat meticulos rapoartele de autopsie ale multor pacienți care au murit din cauza noului coronavirus.

Ce au descoperit specialiștii la morții de COVID-19

Conform acestuia, toți pacienții cu COVID-19 care au murit au avut o formă sau alta de tromboză, ceea ce ar fi complicat în mod evident situația.

ADVERTISEMENT

 „Am făcut o analiză complexă ce a arătat foarte clar că fiecare pacient din eșantion avea cheaguri de sânge, undeva în organism”, a spus profesorul.

Concret, tromboza reprezintă formarea unui cheag de sânge, cunoscut drept „tromb”, într-un vas de sânge. Acest cheag poate provoca complicații grave.

ADVERTISEMENT

Se întâmplă lucrul acesta dacă se deplasează într-o parte importantă a sistemului circulator, cum ar fi creierul sau plămânii. Între altele, acesta poate crește riscul de atac cerebral și infarct.

Trebuie specificat că studiul nu indică faptul că tromboza ar fi cauza directă a decesului în cazul pacienților cu coronavirus. Acesta sprijină doar teoria potrivit căreia COVID-19 provoacă complicații vasculare.

ADVERTISEMENT

Cheagurile de sânge se numără printre complicațiile surprinzătoare ale COVID-19 și au dus către testarea unui medicament creat pentru a preveni tromboza.

 

 

ADVERTISEMENT