News

Descoperire macabră la Drobeta-Turnu Severin. Rămășițe umane găsite chiar în curtea unui muzeu

Reprezentanții IPJ Mehedinţi au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă după ce arheologii au descoperit rămășițele unei femei în curtea unui muzeu din Drobeta-Turnu Severin.
17.10.2022 | 18:04
Descoperire macabra la DrobetaTurnu Severin Ramasite umane gasite chiar in curtea unui muzeu
Schelet descoperit în curtea unui muzei din Drobeta Turnu Severin. Foto: Facebook / Muzeul Regiunii Porților de Fier – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Osemintele au fost descoperite în curtea Muzeului Regiunii Porților de Fier, din Drobeta-Turnu Severin. Mai exact, în zona amfiteatrului roman.

Cum a murit femeia îngropată în curtea muzeului din Drobeta-Turnu Severin?

Descoperirea macabră a fost consemnată spre finalul săptămânii precedente. Arheologii au constatat că scheletul a fost îngropat la 1,20 m, în urmă cu aproape 20 de ani.

ADVERTISEMENT

La 13 octombrie, Poliţia municipiului Drobeta-Turnu Severin a fost sesizată de către o femeie de 45 de ani despre faptul că, în timp ce se efectuau săpături arheologice în curtea unui muzeu, au fost descoperite fragmente osoase dintr-un schelet uman.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, s-a stabilit faptul că angajaţi ai unei instituţii publice din municipiul Drobeta-Turnu Severin, în timp ce efectuau săpături arheologice în curtea unui muzeu, au identificat, la o adâncime de 120 de centimetri, fragmente osoase dintr-un schelet uman”, au transmis reprezentanții IPJ Mehedinţi într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Ulterior, criminaliștii au ridicat fragmentele osoase, iar în cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Mai departe, cercetările vor fi supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin.

Vor fi prelevate probe ADN

Potrivit jurnaliștilor de la Antena 3 CNN, anchetatorii au ajuns la concluzia că este vorba despre scheletul unei femei după ce au analizat îmbrăcăminte îngropată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ea purta la mâna o brățară cu motive religioase și era îmbrăcată în haine de vară. Persoana care a săpat groapa nu a putut îngropa cadavrul mai adânc din cauza faptului că la 1,20 a descoperit zidurile din perioada romană.

În același context, anchetatorii au mai transmis un alt detaliu: craniul femeii era îndreptat spre est. De asemenea, de pe craniu și dinți vor fi prelevate probe ADN. Pentru a se stabili cauzele decesului, cadavrul va fi expus unei expertize.

ADVERTISEMENT

Astfel se speră că vor fi aflate informații despre modul în care răposata a fost transportată în curtea muzeului. Muzeul Regiunii Porților de Fier reprezintă un obiectiv cultural de interes național și internațional.

ADVERTISEMENT
Tags: