News

Descoperire macabră la frontiera dintre Polonia şi Belarus. Cum au fost găsiţi mai mulţi migranţi ilegali

Mai mulți migranți ilegali, descoperiți morți la frontiera dintre Polonia şi Belarus.
20.09.2021 | 15:40
Descoperire macabra la frontiera dintre Polonia si Belarus Cum au fost gasiti mai multi migranti ilegali
ADVERTISEMENT

Patru cadavre ale unor persoane au fost descoperite la granița dintre cele două țări. Este vorba, cel mai probabil, despre migranți ilegal.

Descoperire macabră. Mai mulți migranți, găsiți morți

Autoritățile au anunțat că au fost descoperite inițial trei persoane, iar ulterior am mai fost găsit și trupul unei femei care se afla la un metru de frontieră.

ADVERTISEMENT

Demn de menționat este faptul că toate cele patru corpuri au fost descoperite în locuri diferite. Conform unui purtător de cuvânt al grănicerilor, este vorba, cel mai probabil, despre migranți ilegali.

”Azi (duminică), corpurile a trei persoane au fost descoperite în regiunea de frontieră cu Belarusul”, au informat grănicerii polonezi pe Twitter.

ADVERTISEMENT

”Probabil (este vorba) despre migranţi ilegali”, a spus Anna Michalska, o purtătoare de cuvânt a grănicerilor.

În ceea ce o privește pe femeia găsită moartă la granița dintre cele două, țări purtătorul de cuvânt a menționat că aceasta avea „semne evidente” cum că aceasta a fost târâtă dinspre partea poloneză.

ADVERTISEMENT

Conform agenției oficiale de presă din Belarus, soțul femeii găsite moarte a declarat că grănicerii polonezi i-au condus la frontiera belarusă deși ei s-au opus.

Mai mult de atât decât atât grănicerii, chiar i-ar fi amenințat pe cei doi, care erau și desculți.

ADVERTISEMENT

Femeia respectivă ar fi fost găsită fără suflare alături de trei copii, un bărbat și o altă femeie, toți din Irak, informează agenţia belarusă oficială de presă Belta.

Ce au transmis grănicerii despre aceste incidente

”Corpul unei femei aparent non-slave a fost descoperit la un metru de frontieră”

, a informat Evgheni Omes, un reprezentant al grănicerilor din Belarus.

După ce au fost descoperite aceste cadavre ale migranților a fost deschisă o anchetă și mai mulți reprezentanți ai ONU au anunțat că vor sosi la fața locului.

Totodată, grănicerii polonezi au mai anunțat și că au reușit să salveze opt migranți care erau împotmoliți într-o mlaștină, tot la frontiera cu Belarus.

Este vorba, mai precis, despre cinci bărbați și trei femei, dintre care șapte avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați de urgență la spital.

”Opt migranţi, cinci bărbaţi şi trei femei, au fost salvaţi, iar şapte dintre ei au fost spitalizaţi”, au transmis grănicerii într-un mesaj postat pe rețelele de socializare.

În ultimele luni câteva mii de migranți au trecut frontiera din Belarus în Uniunea Europeană.

ADVERTISEMENT