News

Descoperire macabră lângă Timișoara. Cadavrul unui nou-născut, găsit pe un câmp

04.03.2021 | 17:37
Descoperire macabra langa Timisoara Cadavrul unui nounascut gasit pe un camp
ADVERTISEMENT

Descoperire macabră lângă Timișoara. Cadavrul unui nou-născut a fost găsit pe un câmp, în apropierea unor case. Beleșușul era dezbrăcat și aruncat în iarbă, în apropierea drumului dintre Moşniţa Nouă şi Urseni, localități aflate în vecinătatea Timișoarei.

Alerta a fost dată de un tractorist. Omul avea de făcut unele lucrări în zonă și a sunat la 112 după ce a văzut trupul neînsuflețit al micuțului.

ADVERTISEMENT

Criminaliștii s-au deplasat la fața locului și au găsit cadavrul. La fața locului polițiștii efectuază cercetări.

Descoperire macabră lângă Timișoara. Cadavrul unui nou-născut, găsit pe un câmp

Trupul neînsuflețit se afla la mai puțin de 100 de metri de casele din vecinătate. Din primele informații, se pare că micuțul avea doar două zile de la naștere și ar fi ajuns pe câmp în cursul nopții trecute.

ADVERTISEMENT

Cadavrul a fost preluat de medicii legiști pentru realizarea autopsiei. Între timp, polițiștii speră să găsească indicii care să ducă la identificarea mamei. „Se fac cercetări pentru a o depista pe mama bebeluşului”, au transmis pentru Agerpres surse judiciare.

Bebeluș, abandonat într-o scară de bloc din Râmnicu Vâlcea

Cazul vine la puține zile după un alt abandon care a șocat România. O învățătoare din Vâlcea și-a abandonat bebelușul într-o scară de bloc la aproximativ 20 de ore după ce l-a născut.

ADVERTISEMENT

Femeia s-a asigurat, însă, că cineva găsește fetița și nu a părăsit zona până acest lucru nu s-a întâmplat. Ea le-a declarat polițiștilor că a născut singură, în mașină.

Mama s-a dus singură la poliție, la patru zile de la abandon, speriată de vâlva cauzată de cazul micuței. Ea le-a povestit oamenilor legii că soțul nu dorea alți copii și, de frica acestuia, a hotârât să facă acel gest. Femeia este cercetată penal, iar expertiza psihiatrică va lămuri dacă avea sau nu discernământ la momentul săvărșirii faptei. Ulterior, acesta a fost internată, medicii constatând că suferă de depresie post-natală.

ADVERTISEMENT

Micuța a ajuns la Maternitatea din Râmnicu Vâlcea, unde cadrele i-au pus numele Maria. „Este un copil perfect normal, este într-o stare bună. A devenit fetiţa noastră. Va sta în spital, deocamdată, pe durata cercetărilor, cât va fi nevoie”, a declarat şefa Secţii Neonatologie, dr. Monica Nicolae, potrivit Adevărul.

ADVERTISEMENT