Descoperire macabră în Libia: Corpurile a 87 de migranţi recuperate pe o plajă în trei zile

Mirela Apostol   
in Hotnews
26/07/2016, 18:36
Descoperire macabră în Libia: Corpurile a 87 de migranţi recuperate pe o plajă în trei zile

Corpurile a 87 de migranţi înecaţi încercând să ajungă în Europa au fost găsite de vineri pe o plajă la Sabratah, un port de pe coasta de vest a Libiei, a anunţat luni un purtător de cuvânt local, citat de AFP.

Cu începere de vineri, o echipă de voluntari “a recuperat corpurile a 87 de migranţi”, a declarat un purtător de cuvânt al consiliului municipal al oraşului Sabratah, la 70 de kilometri vest de Tripoli.

Duminică, 41 de corpuri au fost recuperat de voluntari, care “au transferat corpurile la centrul de medicină legală pentru probe” de ADN, înainte ca ele să fie “înregistrate şi înhumate”, potrivit aceleiaşi surse.

Pe fondul condiţiilor maritime mai favorabile, mii de migranţi au încercat din primăvară să traverseze Marea Mediterană riscându-şi viaţa.

Consiliul local din Sabratah a format recent o echipă de voluntari pentru a recupera cadavrele migranţilor de pe plajă şi a cerut locuitorilor să semnaleze eventuala lor prezenţă.

Luni, consiliul municipal şi-a exprimat îngrijorarea de a vedea Sabratah devenind “un centru pentru traficul uman şi imigraţia ilegală”.

El a cerut guvernului libian de uniune naţională susţinut de comunitatea internaţională să îşi asume responsabilităţile “pentru a pune capăt acestei tragedii umane”, îndemnând de asemenea Uniunea Europeană să ajute Libia să pună capăt valurilor de imigranţi ilegali.

Din 2014 şi până în prezent, mai mult de 10.000 de migranţi au murit sau au fost daţi dispăruţi în încercarea de a ajunge în Europa pe cale maritimă, majoritatea în zona centrală a Mării Mediterane, a anunţat Înaltul Comisariat ONU pentru Refugiaţi la începutul lunii iunie.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep finala de la Cincinnati. Veste bună pentru români!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×