News

Descoperire macabră pe drumul expres Craiova – Pitești! Gropi cu oseminte pe traseul șantierului

Descoperire macabră pe drumul expres Craiova - Pitești acolo unde muncitorii au dat peste mai multe gropi cu oseminte
13.06.2021 | 16:53
Descoperire macabra pe drumul expres Craiova  Pitesti Gropi cu oseminte pe traseul santierului
ADVERTISEMENT

Autoritățile au fost alertate de constructori. Aceștia au transmis că mai multe gropi cu oseminte au fost descoperite pe santierul drumului expres.

Oamenii legii au venit imediat. La fața locului s-au prezentat politisti din cadrul Sectiei 5 Politie Rurala Pielesti. Culmea, aceștia s-au sesizat inițial în urma unei postări pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Descoperire macabră făcută pe drumul expres Craiova – Pitești!

Mai exact, in comuna Ghercesti, in santierul organizat pentru drumul expres Craiova-Pitesti au fost descoperite mai multe gropi in care se afla oseminte.

“La fata locului s-au deplasat politistii care au stabilit faptul ca pe raza satului Girlesti, comuna Ghercesti, a fost descoperit un sit arheologic (…)

ADVERTISEMENT

(…) cu ocazia efectuarii lucrarilor la drumul expres Craiova-Pitesti, fiind efectuate mai multe sapaturi arheologice de catre reprezentantii Muzeului National al Unirii Alba Iulia (…)

(…)in baza autorizatiei pentru cercetarea arheologica preventiva emisa de Ministerul Culturii”, se arata in comunicatul IPJ Dolj.

ADVERTISEMENT

De asemenea, oamenii legii ai mai transmis că in situl arheologic pe o portiune de aproximativ un kilometru se gasesc mai multe gropi facute de catre arheologii Muzeului National al Unirii Alba Iulia.

Aceștia au transmis că in unele gropi se gasesc oseminte. Politistii au mai precizat ca cele mai multe gropi sunt acoperite cu folie de plastic.

ADVERTISEMENT

În clipa de față, paza lor este asigurata de catre o societate de profil contractata de catre societatea care efectueaza tronsonul 1 al drumului expres.

Descoperirea vine la doar câteva ore după ce Asociaţia Pro Infrastructură a susținut că lucrările pe tronsonul 1, între Craiova şi Balş, se desfăşoară mult prea lent.

Aceștia au mai zis că, în ritmul de față, nu vor putea fi finalizate în 2023, atunci când a anunțat constructorul.

ADVERTISEMENT