Acest telefon se afla în preajma unui gard de lângă gospodăriile care au fost distruse în totalitate de explozii, unde locuiau cele trei persoane care au murit în urma deflagrației. Jandarmii au constatat că telefonul prezenta urme de arsură și au decis să-l predea procurorului de caz, care va dispune expertiza pentru a obține informații sau imagini prețioase.
Între timp, autoritățile au declanșat patru anchete, două fiind în grija DNA, în timp ce o altă anchetă a fost pornită de Parchetul Militar, care vizează intervenția pompierilor și o altă anchetă a Parchetului General care vizează întregul eveniment, per ansamblu. Ultima anchetă e și cea mai importantă, pentru că trebuie să găsească vinovații pentru întreaga explozie.
Conform Antena 3, anchetele vizează momentan fapte și nu persoane, iar până acum niciun suspect nu a fost identificat în cazul exploziilor de la Crevedia, unde 3 oameni au murit și 56 sunt răniți, majoritatea dintre ei fiind pompieri. Acestora li se adaugă daunele produse la peste 8 case, în timp ce 100 de oameni au rămas pe drumuri pentru că nu știu unde să mai locuiască.
Dintre pacienții aflați în stare gravă, trei sunt în stare critică, iar doi se află la Spitalul Cinic de Urgență București, dar și la Spitalul Bagdasar Arseni din București, în timp ce al treilea se află într-un spital din Milano. Conform bilanțului oficial, transmis de Ministerul Sănătății, doi pacienți ar fi intubați și ventilați mecanic.
16 pacienți s-ar afla în stare medie sau ușoară, dintre care șase la Spitalul Clinic de Urgență București, patru la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni din București, cinci la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București și unul la Spitalul Universitar de Urgență Elias București, conform sursei citate.
Dacă 25 de pacienți au fost externați, 12 au fost transferați în străinătate, fiind vorba majoritar de cazuri ușoare care au permis acest lucru. De menționat că în cazul pacienților cu arsuri peste 80% din suprafața corpului transportul nu e posibil, pentru că ar fi șanse nule ca victimele să supraviețuiască drumului.
Cu toate acestea, contrar protocolului, un pacient aflat în stare critică cu arsuri de peste 90% din suprafața corpului a ajuns la Milano, fiind intubat și ventilat mecanic. “Stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor“, au transmis medicii italieni.
Șeful DSU Raed Arafat a transmis astăzi că tragedia de la Crevedia a fost cel mai probabil cauzată de o țigară aprinsă de un dorel. ”Din ce am înţeles, cel puţin, a apărut o sursă de foc când ei transvazau ilegal între două maşini GPL-ul. Ce se înţelege este că probabil că a fost o ţigară. Eroarea, clar că e eroare umană.
Activitatea era ilegală, era extrem de periculoasă, era o activitate care nu avea voie să se facă în acest fel acolo şi dacă a mai şi fumat cineva sau a aruncat o ţigară undeva, că dacă nu era instruit şi nu ştie că GPL-ul, fără să-l vezi, poate să fie curs undeva, să existe concentrat undeva, atunci poate că cineva a aruncat o ţigară şi de acolo s-a răspândit focul”, a declarat Raed Arafat conform Prima News.