Life

Descoperire uimitoare făcută de un bărbat în pivnița casei. Ce comoară a găsit în timpul unei renovări

Un bărbat a făcut o descoperire uimitoare în pivnița casei. Ce comoară a găsit în timpul unei renovări? Chiar și el a rămas șocat.
23.05.2024 | 12:17
Descoperire uimitoare facuta de un barbat in pivnita casei Ce comoara a gasit in timpul unei renovari
Descoperire uimitoare făcută de un bărbat în pivnița casei. Sursă foto: Profimedia
ADVERTISEMENT

În timpul unei renovări, un bărbat a făcut o descoperire uimitoare în pivnița casei. S-a întâmplat în Austria, iar când și-a dat seama ce se ascundea acolo a trăit un adevărat șoc. Despre ce este vorba?

Descoperire uimitoare făcută de un bărbat în pivnița casei

Un bărbat din Austria a făcut o descoperire uimitoare în pivnița casei sale. Acestea efectua o serie de lucrări de renovare, însă în niciun caz nu se aștepta ca sub casa sa să se ascundă o adevărată comoară.

ADVERTISEMENT

Inclusiv arheologii au rămas uimiți în momentul în care au fost chemați la fața locului. Se pare că bărbatul a descoperit oase de mamut în pivnița casei sale, care ar avea o vechime estimată undeva pe la 30.000 sau chiar 40.000 de ani.

Acesta a raportat descoperirea făcută la Biroul Federal pentru Monumente din Austria. Ulterior, arheologii de la Academia Austriacă de Ştiinţe (ÖAW) s-au mobilizat și au efectuat mai multe săpături.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că descoperirea s-a făcut în orașul austriac Gobelsburg, la nord-vest de Viena. Iar aceasta are o importanță extraordinară, spun arheologii, cărora nu le-a venit să creadă ce se ascundea acolo, arată DPA, potrivit Agerpres.

Arheologii au rămas și ei uimiți

Academia Austriacă de Ştiinţe (ÖAW) precizează că rămășițele de mamut sunt“cea mai semnificativă descoperire de acest gen din ultimii peste 100 de ani”. Și se pare că au fost descoperite mai multe straturi.

ADVERTISEMENT

În urma analizei efectuate la fața locului, arheologii au ajuns la concluzia că oasele aparțin a cel puțin trei mamuți. Aceștia ar fi trăit în Epoca de Gheață. “Un strat atât de mare de oase de mamut este rar”, a declarat arheologul Hannah Parow-Souchon.

Și totuși cum au ajuns aceste rămășițe în pivnița casei? Cercetătorii cred că situl ar fi putut fi o capcană la acea vreme. Oamenii ar fi utilizat-o pentru a prinde și pentru a ucide aceste animale.

ADVERTISEMENT

Iar odată cu această descoperire uimitoare, arheologii speră să mai afle și alte indicii interesante. Poate va fi elucidat în curând inclusiv modul în care oamenii organizau vânătoarea în acea perioadă.

ADVERTISEMENT