Descoperire uimitoare în București. A fost găsit un sicriu misterios în curtea Bisericii Izvorul Tămăduirii „Mavrogheni”. Ce se afla în el? Inclusiv specialiștii aflați la fața locului au rămas uimiți.
Eveniment neașteptat chiar în Capitală. Cercetătorii arheologici au descoperit un sicriu misterios. Acesta se afla în spatele unei cișmele și la aproape doi metri adâncime, conform celor mai recente informații.
Această descoperire e cu adevărat una uimitoare pentru București. Asta în contextul în care foarte rar se întâmplă așa ceva. Se pare că respectivul sicriu nu era prea bine conservat. Pe de altă parte, niște detalii au atras atenția specialiștilor.
Este vorba despre decorul cu îngerași metalici pe colțuri. Sicriul a fost descoperit în urma unor săpături arheologice. El a fost scos din acel loc, urmând să fie deschis într-un loc sigur, iar mai apoi analizat.
„Era primăvara anului curent, când, cu ocazia cercetărilor arheologice întreprinse de echipa Muzeului Municipiului București în curtea Bisericii Izvorul Tămăduirii „Mavrogheni”, în spatele unei cișmele și la vreo doi metri adâncime, truela a scârțâit metalic la contactul cu un obiect gri-verzui.
Tocmai fusese descoperit capacul unui sicriu, nu foarte bine conservat dar decorat cu îngerași metalici pe colțuri, care sigila înăutru mărturii fizice dintr-o epocă apusă.
Cum nu de multe ori întâlnești astfel de situații în săpăturile arheologice din București, imediat după curățare și înregistrarea contextului a fost luată decizia ca sicriul să fie scos întreg și pregătit pentru restaurare, urmând să fie deschis într-un mediu sigur și controlat, care să îi pună cât mai puțin în primejdie integritatea”, informează Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu pe pagina oficială de Facebook.
Această descoperire uimitoare din București avea să genere destul de mare interes. Mai mult de atât, se pare că scoaterea sicriului nu a fost una deloc ușoară. Era nevoie ca acesta să rămână intact și să reziste până la laboratorul de restaurare.
Și din fericire, toți cei implicați în acest proces au reușit asta. Sicriul a ajuns la laboratorul de Restaurare de la Muzeul Olteniei Craiova. Și în final, după mai multe analize, iată că sicriul a putut fi deschis.
Capacul era unul dublu însă ce se ascundea în el? Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu nu a precizat acest lucru, dar a publicat câteva imagini de la fața locului. Se pare că specialiștii vor anunța în curând multe alte detalii interesante.