News

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință. Virușii extrem de periculoși care pot pune în pericol omenirea

03.08.2020 | 15:00
Descoperire uluitoare a oamenilor de stiinta Virusii extrem de periculosi care pot pune in pericol omenirea
ADVERTISEMENT

Descoperire uluitoare a oamenilor de știință care spun că strămoșii virusului SARS COV-2 au fost purtați zeci de ani de către lilieci.

Aceștia nu au fost absolut deloc observați, deși aveau capacitatea de a infecta oamenii. Cercetătorii spun că trebuie să urmărească evoluția acestora prin genele virusului, criptate în acidul ribonucleic, sau ARN

ADVERTISEMENT

Totuși, istoria evolutivă a virusului este una destul de complicată, mai ales că aceste coronavirusuri fac schimburi frecvente de materiale genetice între ele.

Ce spun oamenii de știință despre COVID-19

Acest schimb de gene, numit recombinare genetică, face de asemenea dificilă misiunea cercetătorilor de a stabili cum s-a transmis prima data acest virus la om.

ADVERTISEMENT

Trebuie specificat că în ultimul studiu, oamenii de știință au identificat mai întâi secțiunile ARN din genomul SARS-CoV-2 care a evoluat „ca o singură piesă”, fără recombinare genetică.

Declarația îi aparține co-autorului Maciej Boni, profesor asociat de biologie la Penn State’s Center for Inffectious Disease Dynamics.

ADVERTISEMENT

Adăugând dovezi pentru a susține descoperirile anterioare, ei au descoperit că SARS-CoV-2 era cel mai strâns legat de un alt coronavirus prezent la lilieci, cunoscut sub numele de RaTG13.

Sunt două explicații posibile – în primul rând, faptul că virusul SARS-CoV-2 și-a evoluat capacitatea de a se răspândi la oameni prin pangolini (puțin probabil, având în vedere că SARS-CoV-2 este mai strâns legat de RaTG13 decât orice virus cunoscut la pangolin)

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, trebuie specificat că SARS-CoV-2 a dobândit acest RBD prin recombinarea cu un virus pangolin, a explicat Boni.

ADVERTISEMENT