News

Descoperire uluitoare! Așa arăta primul român, în urmă cu 37.000 de ani

12.05.2019 | 14:38
Cercetatorii au stabilit cum arata primul roman, acum 37 de mii de ani!

Descoperire uluitoare a arheologilor! Cercetătorii au descoperit rămășițe umane vechi de 37 de mii de ani într-o peșteră din România! Sunt cele mai vechi rămășiâe umane din Europa! Mai mult, cercetătorii au reconstruit cu ajutorul tehnologiei de ultimă oră chipul omului respectiv!

Cum arăta ”primul român”, de acum 37 de mii de ani

Este vorba de craniul lui ”Vasile”, aşa cum a fost numit de cei care l-au descoperit, dar şi de maxilarul lui ”Ion”, despre care antropologii americani au certificat faptul că datează de acum aproape 40 mii de ani.
Trei speologi amatori din Timişoara, Adrian Bilgăr, Ştefan Milota şi Laurenţiu Sarcina, au descoperit, în 2002, o grotă pe care au numit-o mai apoi ‘Peştera cu Oase’, datorită numărului mare de oase de animale fosile găsite aici.

Într-una dintre galerii însă, cei trei au găsit şi un fragment dintr-o mandibulă umană, care mai avea încă cinci molari. Mandibula a fost preluată de către dr. Oana Teodora Moldovan, de la Institutul de Speologie ‘Emil Racoviţă’ al Academiei Române, şi a încredinţat-o, pentru a fi datată cu carbon, renumitului antropolog american, Erik Trinkauss, de la Washington University din St. Luis.

Cum arata primul roman
Cum arata primul roman. Cercetatorii au reconstruit chipul lui ”Vasile”

”Primul român”, expus la Muzeul de neanderthalieni din Mettmann, Germania

Aici un întreg colectiv de cercetători au certificat faptul că mandibula are o vechime de 36 mii de ani carbonici, ceea ce înseamnă 40 mii de ani calendaristici, şi că aparţine celui mai vechi om fosil din Europa. Astfel, maxilarul este cu 2.000 de ani mai vechi decât osemintele descoperite în Spania şi care, până acum, au fost considerate cele mai vechi din Europa.

Odată readusă mandibula în ţară, cercetătorii români au stabilit că aceasta îi aparţinea lui ”Ion’, un adult în vârstă de 35 – 40 de ani. Această descoperire a reprezentat şi punctul de plecare pentru un proiect amplu de cercetare ştiinţifică a grotei.

În acest fel, au mai fost descoperit şi craniul unui adolescent între 14 şi 16 ani, denumit mai apoi ‘Vasile’, dar şi un os din zona tâmplei, denumit ”Maria”. Ei bine, se pare că cercetătorii din Germania au folosit craniul lui Vasile pentru a da chip celui mai vechi ”român”.

Așadar, ”Vasile” a fost expus în Muzeul de neanderthalieni din Mettmann, Germania! Primele imagini cu Vasile au fost publicate pe pagina de Facebook a ”The Roma Nation Movement”.

”Primul “român”. aceasta este reconstrucţia feţei unui om care a trăit pe teritoriul de azi al României, acum 37 de mii de ani. Rămășițele sale au fost găsite în ”Peștera cu Oase”, situată în apropiere de orașul Anina, în județul Caraș-Severin, Sud-Vestul României. Reconstrucţia medico-legală este expusă la muzeul de neanderthalieni din Mettmann, Germania”.

Tags: