Life

Descoperirea care a șocat medicii. O tânără avea în stomac un ghemotoc de păr de 1 kg. Cum a fost posibil acest lucru

Un caz fără precedent a șocat întreg globul. Inclusiv medicii au rămas fără cuvinte în momentul în care au făcut descoperirea.
22.11.2022 | 22:54
Descoperirea care a socat medicii O tanara avea in stomac un ghemotoc de par de 1 kg Cum a fost posibil acest lucru
Medicii au scos peste 1 kg de păr din stomacul unei fete de doar 13 ani. Sursă foto: Jam Press/ Australscope / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Povestea îi aparține unei tinere din Mumbai, capitala Indiei, în vârstă de doar 13 ani. Aceasta a ajuns pe mâna medicilor, fără să știe măcar ce va urma.

Adolescenta avea peste 1kg de păr în stomac

Pe 8 noiembrie, adolescenta a fost transportată de urgență la spital. Aceasta nu mai putea nici să mănânce și nici să bea și i se făcea constant rău, având greață, dar și vărsături.

ADVERTISEMENT

Surpriza a fost la momentul ecografiei, când medicii au descoperit că în stomacul tinerei se afla o bilă uriașă, sub forma unei mingi de rugby. Nimeni nu se gândea însă ce este, de fapt, aceasta.

Tânăra a fost operată de urgență, iar intervenția chirugicală a durat nu mai puțin de o oră și jumătate.

ADVERTISEMENT

Medicii au rămas fără cuvinte în momentul în care au văzut că bila uriașă era, de fapt, păr. Aceasta cântărea 1,2 kg, conform Yahoo News.

Doctorul Joseph D’souza, care a efectuat operația, a fost vizibil șocat în momentul în care a văzut acest lucru, așa că a decis să vorbească cu părinții adolescentei în vârstă de 13 ani.

ADVERTISEMENT

Tânăra își mânca părul, dar și unghiile, de șapte ani de zile

De la aceștia, medicul a aflat că tânăra obișnuia să își mănânce părul și să își roadă unghiile, iar rezultatul s-a văzut clar, pe masa de operație.

”După ce i-am examinat stomacul și am studiat raportul ecografiei, am vorbit cu părinții fetei și am aflat că ea a înghițit propriul păr și a mestecat unghiile”, a spus doctorul Joseph D’souza, la câteva zile după intervenția chirugicală pe care a făcut-o.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că mâncarea părului nu este o problemă chiar atât de rară. Specialiștii au ajuns la concluzia că aceasta afectează din ce în ce mai multe tinere și foarte puțini băieți.

Mulți dintre cei aflați într-o astfel de ipostază ajung să își mestece părul inconștient, iar pentru că acesta nu poate fi digerat, se acumulează treptat în stomac, notează news.yahoo.com.

Rezultatul este chiar cazul adolescentei din India, care în șapte ani de zile a ajuns să acumuleze mai bine de un kilogram de păr în propriul stomac.

ADVERTISEMENT
Tags: