Cercetările efectuate în ultima perioadă vin cu un detaliu important. O descoperire făcută de oamenii de știință schimbă tot ce știai despre sănătatea corpului. Experții spun câți pași trebuie să faci zilnic ca să trăiești mai mult și să reduci riscul de AVC. Vei rămâne surprins!
Accidentul vascular cerebral este o afecțiune care poate fi prevenită dacă se ține cont de anumite aspecte. O echipă de la Universitatea Sydney, Australia, susține că acest lucru are legătură cu numărul de pași efectuați zilnic.
Câți trebuie să facă, mai exact, oamenii pentru a sta departe de problemele medicale? Ei bine, pentru un organism sănătos studiul specialiștilor, publicat în British Journal of Sports Medicine, vorbește despre o descoperire majoră.
Aceștia au constatat că persoanele care au efectuat minimum 2.200 de pași în fiecare zi au trăit mai mult. În plus, mersul pe jos i-a ajutat să reducă bolile de inimă, precum și AVC-ul. În schimb, cei care au depășit acest prag au avut multe alte beneficii.
Oamenii care au făcut între 9.000 și 10.500 de pași zilnic s-au bucurat de o inimă sănătoasă și de un creier mai bun. De asemenea, cercetătorii au observat că au avut o existență mai longevivă, conform Yahoo News.
Chris Mohr, consilier de fitness și nutriție la BarBend, a dezvăluit care sunt beneficiile mersului pe jos. Specialistul susține că plimbările mai lungi de 30 de minute sunt foarte utile pentru sănătatea organismului.
Cu cât o persoană merge mai mult timp, cu atât contribuie mai mult la rezistența inimii și a plămânilor săi. Aceste organe devin mai puternice și mai eficiente. Această activitate întărește gambele, fesierii și mușchii.
„Plimbările lungi îmbunătățesc circulația, întăresc inima și îmbunătățesc capacitatea pulmonară prin susținerea activității aerobe pentru o perioadă lungă de timp”, a declarat expertul, mai arată sursa citată.
De asemenea, cei care parcurg un anumit număr de pași zilnic, mai ales în pante înclinate, cum ar fi drumețiile pe deal sau la munte, au un corp mai rezistent. În plus, se bucură de o forță generală a părții inferioare a organismului.