Life

Descoperirea care schimbă tot ce știai despre unul dintre cele mai periculoase animale din lume. Deși pare blând, ucide mii de oameni în fiecare an

Descoperirea care schimbă tot ce știai despre unul dintre cele mai periculoase animale din lume. Poate ucide oamenii pe loc, deși pare blând la prima vedere.
04.07.2024 | 08:06
Descoperirea care schimba tot ce stiai despre unul dintre cele mai periculoase animale din lume Desi pare bland ucide mii de oameni in fiecare an
Descoperirea care schimbă tot ce știai despre unul dintre cele mai periculoase animale din lume. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Se pare că unul dintre cele mai periculoase animale din lume, deși pare blând la prima vedere, e extrem de periculos. Cercetătorii au fost și ei uimiți în momentul în care au mai descoperit câteva detalii interesante.

Descoperirea care schimbă tot ce știai despre unul dintre cele mai periculoase animale din lume

Există o mulțime de animale pe planeta noastră. Unele dintre ele sunt cât se poate de drăgălașe, chiar dacă sunt periculoase, în timp ce altele, deși par fioroase, s-ar putea să nu ne facă niciun rău.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii și-au centrat atenția pe unul dintre cele mai periculoase animale din lume. Este vorba despre hipopotam. Știi și tu sigur cum arată și probabil te gândeai că este un animal cât se poate de blând.

Adevărul este că hipopotamul ucide aproape 3.000 de oameni în fiecare an, în Africa. Mamiferul este extrem de agresiv și poate ataca în orice moment. Și deși pare un animal care se mișcă greu, acesta are o mobilitate ridicată, atât pe apă, cât și pe uscat.

ADVERTISEMENT

De altfel hipopotamul nu doar că este unul dintre cele mai periculoase animale din lume. El a câștigat inclusiv titlul pentru cel mai periculos animal terestru din Africa. Și totuși ce s-a aflat despre hipopotam?

Hipopotamul își poate ridica picioarele de pe sol

Oamenii de știință de la Colegiul Regal Veterinar din North Mymms, Hertfordshire, au aflat că acesta poate zbura. Mai exact, au fost analizate mai multe filmări în urma cărora specialiștii și-au dat seama că atunci când ating viteza maximă, aceștia pot zbura, notează The Guardian.

ADVERTISEMENT

Astfel, se pare că hipopotamii își pot desprinde picioarele de la sol când merg cu viteză. În general, acest lucru se întâmplă când animalul încearcă să își alunge adversarii. Și nu doar hipopotamul face asta, ci și rinocerii, care pot face salturi imense.

„M-am chinuit până acum să efectuez cercetări asupra hipopotamilor pentru că sunt foarte greu de accesat. Sunt incredibil de periculoși, tind să fie mai activi noaptea și își petrec mult timp în apă, a spus John Hutchinson, profesor de biomecanică evolutivă și cel care s-a aflat la cârma cercetării.

ADVERTISEMENT

După ce au analizat cu mare atenție imaginile cu unul dintre cele mai periculoase animale din lume, autorii studiului spun că oricare ar fi viteza de deplasarea, hipopotamul poate într-adevăr să își desprindă picioarele de sol.

La rândul lor, rinocerii pot să pornească în galop. Aceste detalii însă pot fi văzute doar cu o atenție sporită. Totodată, ele confirmă abilitățile pe care unele animale le au, deși la prima vedere lucrurile par a fi altele.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!