Știai că poți să economisești apă și să ai o recoltă bogată? A fost făcută o descoperire fără precedent în domeniul agriculturii. E foarte simplu și practic să faci acest lucru și cu siguranță vei vedea diferența.
Dacă vrei să economisești apă și să ai o recoltă bogată, poți face asta. O descoperire fără precedent a fost făcută în domeniul agriculturii. Iar o mulțime de fermieri din România ar putea să se bucure de ea.
Este vorba despre un dispozitiv revoluționar. Acesta a fost creat de șase tineri români. Și se pare că poate să ajute masiv la economisirea resurselor precum îngrășământ sau apă. În același timp, dispozitivul îmbunătățește nu doar cantitatea recoltei, dar și calitatea ei.
Cum poți să economisești apa și să ai o recoltă bogată? Se pare că inteligența artificială va fi de mare ajutor în domeniul agriculturii. Dovada cea mai clară o reprezintă sistemul Grow Wise, care se arată a fi promițător.
Ce face acesta și cum funcționează? Practic sistemul utilizează senzori și algoritmi, astfel încât să fie monitorizată în timp real starea de sănătate a solului, dar și a plantelor. Pe lângă asta, același sistem le permite agricultorilor să obțină mai multe informații legate de umiditate, dar și de temperatură.
Sistemul oferă și informații legate de nivelul nutrienților esențiali. Astfel, agricultorii pot afla rapid de ce are nevoie recolta lor, astfel încât să se poată dezvolta în condiții optime, arată observatornews.ro.
Augustin Babii, elev, a vorbit despre cum poți să economisești apa și să ai o recoltă bogată cu acest sistem. Se pare că acesta a fost atent creat, astfel încât să le ofere agricultorilor tot ceea ce au nevoie.
„Partea de hard este formată din 3 senzori care măsoară macronutrienţii, umiditatea şi temperatura solului. Toate aceste date sunt transmise în aplicație şi aplicația pune recomandări pe baza plantelor care cresc în zonă, ce anume să foloseşti şi ce nu ajunge la plantă: azot, potasiu sau fosfor.
Ajută și dacă plouă și macronutrienții se spală că vom afla ce trebuie să adăugăm. Nu se face surplus de îngrășământ şi e si economie pentru companiile agricole”, a spus acesta, conform sursei citate.
La rândul său, Alexandru Cîrîc, director ICA, precizează că acest sistem aduce o mare schimbare în domeniul agroalimentar din România. El sprijină inovarea și integrarea în producție, ajutându-i pe fermieri.