News

Descoperirea oamenilor de știință! Efectul advers pe termen lung al infectării cu COVID-19

03.08.2020 | 16:00
Descoperirea oamenilor de stiinta Efectul advers pe termen lung al infectarii cu COVID19
ADVERTISEMENT

Un nou efect advers al infectării cu COVID-19 a fost făcut public după o analiză amănunțită a oamenilor de știință.

SARS-CoV2, o boală extrem de răspândită, dar despre care se știu foarte puține lucruri în lumea medicală, afectează și zona inimii.

ADVERTISEMENT

Din păcate, conform ultimelor studii din domeniu, deși se vindecă de această boală, foarte mulți pacienți rămân cu o serie importantă de sechele.

Încă un efect advers pe termen lung al infectării cu COVID-19 descoperit de oamenii de știință

Despre noul coronavirus s-a spus în dese rânduri că afectează și dăunează extrem de grav plămânilor, organe care au de suferit și în perioada post-vindecare.

ADVERTISEMENT

Recent, un studiu al cercetărilor germani a reliefat faptul că trei sferturi dintr-un total de 100 de pacienți care s-au vindecat de COVID-19 prezintă semne ale unor leziuni cardiovasculare, scrie NY Times.

Simptomele ar apărea la peste două luni de la infectarea cu noul coronavirus. Aceste studii au arătat că trei sferturi dintre bolnavi au semne de anomalii cardiovasculare, precum miocardita, deşi cei mai mulţi dintre infectaţi au suferit de o formă uşoară a virusului şi nu au fost internaţi.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință au mai depistat în sângele pacienţilor o proteină numită troponină, care indică leziuni cardiovasculare, precum cele care apar în urma unui atac de cord.

Avertisment crunt al nemților: ”Putem avea de a face cu o problemă imensă”

În studiu lor, cercetătorii din Germania au analizat 100 de persoane cu vârste cuprinse între 45 şi 53 de ani. Interesant este faptul că doar o treime dintre aceştia au suferit de forme grave de coronavirus, fiind internaţi în spital, în timp ce două treimi s-au putut trata acasă.

ADVERTISEMENT

În acest moment, experții solicită confirmarea urgentă a rezultatelor, acestea fiind îngrijorătoare. Doctorul Valentina Puntmann, de la Spitalul universitar din Frankfurt, a declarat că ”Deşi nu avem dovezi directe pentru aceste consecinţe, cum ar fi cedarea sistemului cardiovascular, ar putea fi posibil ca în câţiva ani să devină o problemă imensă”, mai scrie sursa citată.

Din rezultatele acestui studiu a reieșit faptul că miocardita a fost cea mai frecventă problemă, în proporţie de 60% din totalul de pacienţi supuşi RMN-ului. Medicii au descoperit şi bolnavi care aveau pericardul (ţesutul din jurul inimii) inflamat.

ADVERTISEMENT