Life

Descoperirea uimitoare făcută de oamenii de știință. Unde a fost găsit cel mai vechi vin din lume

Oamenii de știință au făcut o descoperire uimitoare. Se pare că cel mai vechi vin din lume a fost găsit într-un loc complet neașteptat.
19.06.2024 | 15:17
Descoperirea uimitoare facuta de oamenii de stiinta Unde a fost gasit cel mai vechi vin din lume
Descoperirea uimitoare făcută de oamenii de știință. Sursă foto: Pinterest/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Descoperirea uimitoare făcută de oamenii de știință vizează cel mai vechi vin din lume. Unde a fost găsit acesta și ce s-a aflat până acum despre el? Informații complet neașteptate.

Descoperirea uimitoare făcută de oamenii de știință

Vinul este o băutură deosebită adorată de multe persoane. Există vin roșu, dar și vin alb. Totodată, în general pot fi achiziționate numeroase sortimente, ceva mai dulci, sau ceva mai seci.

ADVERTISEMENT

Și se spune că vinul vechi este și unul mai bun. Chiar și așa nimeni nu se aștepta poate să afle că cel mai vechi vin din lume are în jur de 2000 de ani. Descoperirea uimitoare a fost făcută de oamenii de știință în urmă cu ceva timp.

Conform agenției DPA, a fost identificat cel mai vechi vin din lume. Este vorba despre o picătură de vin alb, despre care se spune că ar avea o vechime de aproximativ 2000 de ani. Aceasta a fost descoperită într-un sit funerar.

ADVERTISEMENT

Menționăm faptul că descoperirea a fost făcută în anul 2019 într-un mausoleu roman. Acesta se afla lângă Carmona, un oraş de lângă Sevilla. Iar după o analiză amănunțită s-a aflat că acesta ar putea data din perioada vechiului oraş roman Carmo.

Unde a fost descoperit cel mai vechi vin din lume

Echipa de cercetători de la Universitatea din Cordoba şi de la Departamentul de arheologie al oraşului care a și făcut descoperirea mai precizează că situl funerar conținea și alte șase urne cu rămășițe umane, dar și alte obiecte.

ADVERTISEMENT

Se pare că rămășițele erau ale unui bărbat. Acestea ar fi fost acoperite cu un lichid de culoare roșiatică, iar urma ar fi fost sigilată. După ce au analizat bine lichidul, cercetătorii și-au dat seama că este vorba despre vin.

Așa a fost descoperit cel mai vechi vin din lume. Referitor la culoare, cercetătorii spun că în realitate, vinul ar fi fost alb. Pe de altă parte, el a ajuns să fie colorat în timp din cauza ”reziduurilor solide conținute în urnă”.

ADVERTISEMENT

Trebuie menționat faptul că în antichitate, vinul avea de asemenea un rol cheie. Pe de altă parte, până la această descoperire, nimeni niciodată nu a reușit să vadă un astfel de lichid, o mare cantitate fiind absorbită de pereții vaselor.

Înainte de această descoperire, cel mai vechi vin a fost o sticlă din Speyer, Germania. Aceasta a fost găsită în 1867 și se presupunea că ar proveni din secolul al IV-lea, potrivit unui comunicat al Universităţii din Cordoba.

ADVERTISEMENT