News

Descoperiri incredibile în placenta femeilor după naștere. Ce este un ”copil cyborg”

19.12.2020 | 14:49
ADVERTISEMENT

Doctorii au descoperit ceva bizar în placenta unor femei după naștere, iar acest lucru i-a determinat să afirme că este ca și cum ai avea un ”copil cyborg”.

Particulele de microplastice au fost găsite pentru prima dată în placentă în cadrul unui studiu. Persoanele verificate nu au avut probleme cu sarcina și efectele asupra bebelușilor lor nu sunt cunoscute momentan.

ADVERTISEMENT

Totuși, experții se tem că substanțele chimice din plastic pot interfera cu dezvoltarea celor mici. Femeile au avut „bebeluși cyborg” care au prezentat bucăți de plastic în corpul lor, a precizat autorului principal al noii cercetări, conform Daily Mail.

”Copil cyborg”. Au fost găsite particule de microplastice în placenta femeilor după naștere

În cadrul experimentului au participat șase mame. În total, 12 fragmente au fost găsite în patru placente din cele 6 donate  după naștere.

ADVERTISEMENT

„Când am văzut pentru prima dată aceste fragmente în placentă, am fost uimit. Dacă găsești ceva în placentă, asta înseamnă că găsești ceva în copil. Este ca și cum ai avea un copil cyborg. Nu mai este format doar din celule umane, ci dintr-un amestec de materiale biologice și anorganice.

Cu prezența plasticului în organism, sistemul imunitar este deranjat și recunoaște ceea ce nu este organic”, a afirmat unul din mecici.

ADVERTISEMENT

Un amănunt important este faptul că doar 3 la sută din placentă a fost prelevată. Acest lucru creează suspiciunea că numărul total al fragmentelor de microplastic este, probabil, mult mai mare.

Copil Cyborg. Cum au intrat microplasticele în placentă? Răspunsul la această întrebare rămâne o enigmă pentru doctori. Totuși, cel ma probabil acest lucru s-a întâmplat prin mâncare, băutură sau prin respirație.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, un specialist a precizat că aceste particule microplastice ar putea otrăvi copilul sau ar putea să-i reducă aportul de oxigen. Astfel, în timp, unii din copii ar putea deceda, iar alții ar putea deveni supraponderali.

ADVERTISEMENT