Life

Cel mai bun desert pentru Postul Crăciunului. Cum să faci prăjitura cu gem

Vă prezentăm o rețetă de prăjitură cu gem și aluat ras delicioasă. Este perfectă pentru zilele de post. În plus, se pregătește extrem de rapid și simplu. Nu aveți nevoie de prea multe ingrediente.
11.11.2021 | 18:39
Cel mai bun desert pentru Postul Craciunului Cum sa faci prajitura cu gem
Cea mai bună prăjitură cu gem. Sursă foto: paginidebucate.ro
ADVERTISEMENT

Prăjitura cu gem și aluat ras este un desert ideal pentru zilele de post. Se prepară foarte ușor și nu aveți nevoie de multe ingrediente.

Acest desert se mai numește și prăjitură râioasă, probabil datorită aspectului său. Peste stratul de gem se pune aluat răzuit.

ADVERTISEMENT

În cazul în care nu țineți post se pot adăuga și alte ingrediente.

Cel mai bun desert pentru Postul Crăciunului. Cum să faci prăjitura cu gem

Prăjitura cu gem este ideală pentru zilele de post. Este foarte gustoasă și nu veți petrece prea mult timp în bucătărie pentru a o prepara. Potrivit paginidebucate.ro, în cazul în care nu țineți post se pot adăuga la această rețetă și alte ingrediente, precum ouă și lapte.

Puteți folosi orice fel de gem, de preferat cel acrișor.

Ingrediente

250 g margarină

150 g zahăr

100 ml apă rece

550 g făină

un plic de praf de copt

esență de lămâie

2 plicuri de zahăr vanilat

sare

400 g gem prune

50 g nucă

Cum se prepară prăjitura cu gem și aluat ras

Margarina trebuie să fie la temperatura camerei. Aceasta se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie. După ce amestecați bine, se adaugă apă. Continuați omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve.

ADVERTISEMENT

Făina și praful de copt se amestecă într-un alt bol. Apoi, acest amestec se pune treptat peste cel din margarină și zahăr. La final, aluatul trebuie să nu fie lipicios, dar ușor moale.

Se taie un sfert din aluat și se pune într-o folie alimentară. Se introduce în congelator până când va fi tare (aproximativ 20 de minute). În cazul în care vă grăbiți, aluatul poate fi tăiat în părți mai mici care se pun în congelator.

ADVERTISEMENT

Restul aluatului se întinde într-o tavă. Aceasta trebuie să aibă dimensiunile 25x35cm.

Se toacă nuca și se amestecă cu gemul de prune. Se poate pune și esență de rom, zahăr vanilat sau altă aromă pe care o doriți. Amestecul se toarnă în tavă.

Se scoate aluatul din congelator și se rade peste prăjitură. Atenție!. Stratul trebuie să fie uniform.

ADVERTISEMENT

Prăjitura se dă la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Este gata atunci când s-a rumenit. Preparatul se taie după ce s-a răcit.

ADVERTISEMENT