Nutella este plăcerea nevinovată a multor pofticioși. Crema de ciocolată adorată de milioane de români este ingredientul principal al multor deserturi, inclusiv al celui care a înnebunit internetul.
Nu ai cum să dai greș cu un desert care conține Nutella. Faimoasa cremă de ciocolată este o încântare pentru papilele gustative, iar dacă este combinată cu alte ingrediente, rezultatul este unul fabulos.
De ceva vreme, pe internet circulă rețeta unui desert cu Nutella care nu are deloc nevoie de coacere. Se prepară rapid și ai nevoie doar de câteva ingrediente pentru a le servi celor dragi un adevărat deliciu.
Pentru a prepara faimosul desert ai nevoie de 400g de napolitane, 200g de pișcoturi, 200g de unt topit și 500g de mascarpone. Tot de pe lista ingredientelor mai fac parte și 50g de zahăr pudră, 500ml de smântână pentru frișcă, 200g de ciocolată albă și 80g de ciocolată neagă. Nu au cum să lipsească nici cele 200g de Nutella.
Desertul cu Nutella se prepară simplu, iar dacă respecți gramajele și pașii rețetei, nu ai cum să dai greș. Acest desert nu doar că nu are nevoie de coacere, dar nu trebuie să folosești nici gelatină.
Pentru început, va trebui să te asiguri că ai o tavă rotundă cu pereții detașabili. Pe pereții ei vei așeza napolitanele, astfel încât să formezi un ”zid”. Apoi, poți trece la pașii următori.
Pișcoturile se mărunțesc într-un blender, iar peste ei se pune untul pe care l-ai topit în prealabil. Amestecul omogen se va turna în tavă și se va nivela cu o lingură. Apoi, va trebui să fie lăsat la frigider pentru 30 de minute.
Între timp, într-un bol încăpător va trebui să amesteci crema de mascarpone cu zahărul pudră, iar separat, vei bate smântâna pentru frișcă. La final, smântâna se va amesteca cu mascarpone până când se va obține o compoziție omogenă.
Amestecul obținut se va împărți în două părți egale, iar una dintre ele va fi turnată peste blatul de pișcoturi. Ulterior, tava va fi lăsată la frigider pentru încă 30 de minute.
Peste jumătatea de cremă rămasă se vor turna cele 200g de Nutella. Amestecul se va pune peste stratul de cremă de la frigider, iar la final, desertul va trebui să mai stea la rece pentru încă o oră.
Pentru ca desertul să arate mai bine, poți să îl decorezi cu ciocolată albă și ciocolată neagră topite. Poți da frâu liber imaginației și poți crea diverse modele. La final, pentru ca ciocolata topită să se solidifice, va fi nevoie ca desertul să mai stea 30 de minute la rece.