Mai sunt câteva zile până când se încheie Postul Crăciunului, însă până atunci ne putem bucura de câteva preparate delicioase.
Chiar și atunci când ținem post, există anumite rețete de dulce pe care le putem face. Nu încălcăm nicio regulă și mai mult de atât, ne bucurăm de un desert cât se poate de sănătos și delicios.
Următoarea rețetă este una extrem de simplă și necesită doar două ingrediente, iar dacă iubești ciocolata, atunci cu siguranță acest preparat va fi pe gustul tău.
Acest desert delicios de post necesită doar 300 de grame de banane și alte 200 de grame de ciocolată, iar modul de preparare este unul extrem de simplu.
Mai exact, prima oară se topesc cele 200 de grame de ciocolată, fie la cuptorul cu microunde, fie la bain-marie. Între timp, ne ocupăm de cele 300 de grame de banane.
Bananele se pasează fie cu un blender, fie cu ajutorul unei furculițe, după caz, iar mai apoi, compoziția obținută se va amesteca cu ciocolata pe care am topit-o.
Pregătim apoi o tavă mică cu hârtie de copt și turnăm amestecul obținut. Totul se ține la frigider pentru cel puțin trei ore, adică până când întreaga compoziție va deveni tare.
După ce timpul a trecut, scoatem tava de la frigider și o putem savura fără să ne pară rău.
Iar acesta nu este singurul desert pe care iubitorii de ciocolată îl pot savura în perioada postului. O altă idee genială este rețeta pentru negresa de post.
Chiar dacă necesită mai multe ingrediente și un timp mai mare de preparare, este extrem de delicioasă și te poate ajuta să depășești pofta de dulce.
Negresa de post se prepară cu făină, ulei, apă, zahăr, dar și cacao. De asemenea, se pot adăuga și diverse arome, după preferințe, astfel încât desertul să aibă un gust mult mai aromat.
Spre deosebire de desertul anterior însă, negresa trebuie băgată la cuptor.