Life

Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara. E delicios și îți satisface instant pofta de dulce

Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara îți satisface pofta de dulce. Mai mult de atât, este și extrem de delicios.
09.07.2024 | 12:09
Desertul rapid si racoros pe care il poti consuma vara E delicios si iti satisface instant pofta de dulce
Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara poate fi o alternativă bună. Satisface instant pofta de dulce, iar pe lângă asta este și extrem de delicios. Astfel, cu siguranță îl vei prepara de mai multe ori.

Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara

A venit vara, iar odată cu ea, temperaturile au crescut destul tare. Sunt persoane care uneori nu au poftă de mâncare, ori alte ori vor să mănânce mai multe dulciuri. Din fericire însă, există soluții.

ADVERTISEMENT

Dacă și tu vrei să te bucuri de ceva dulce, dar totuși să te și răcorești, trebuie neapărat să prepari această rețetă. Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara este checul cu zmeură.

Are o textură pufoasă și merge chiar și lângă o ceașcă de cafea. Totodată, nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l prepara și nici de mult timp în bucătărie. Astfel, vei avea un desert delicios și sățios în scurt timp.

ADVERTISEMENT

Totodată, poți transforma checul în orice vrei tu. În loc de umplutura de zmeură, poți opta fie pentru afine, fie pentru căpșuni. Oricum ar fi, gustul se completează perfect. Importantă este cantitatea de fructe adăugată și anume nu mai mult de 200 de grame.

Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara se face din următoarele ingrediente:

  • 270 g făină
  • 160 g zahăr
  • 1 lingură praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 60 g unt topit
  • 60 ml ulei
  • 180 ml lapte
  • 2 linguri esenţă de vanilie
  • 1 ou
  • 60 ml ulei
  • ½ borcan gem de zmeură
ADVERTISEMENT

Cum poți prepara checul de zmeură

Totodată, pentru decor vei mai avea nevoie de: 30 g unt, 50 g cremă de brânză, 50 ml smântână pentru frișcă, 180 g zahăr pudră, zmeură (ori alt fruct după preferințe), mentă, dar și zahăr pudră.

Desertul rapid și răcoros pe care îl poți consuma vara se prepară destul de repede. Prima oară se amestecă zahărul cu făină, praf de copt, dar și sare. Într-un alt bol se mixează uleiul, laptele, oul, dar și esența de vanilie.

ADVERTISEMENT

În momentul în care ambele compoziții sunt gata, acestea se combină. Se ia apoi o tavă dreptunghiulară pentru cuptor, unde se pune un strat de compoziție, iar mai apoi un strat de gem. Se continuă așa până când ingredientele se termină.

Punem aluatul la cuptor până când trece testul scobitorii, apoi îl lăsăm la răcit. Până când timpul trece se poate prepara decorul. Se amestecă unt moale cu cremă de brânză, alături de smântână bătută, dar și zahăr pudră.

Această cremă se va întinde deasupra checului răcit. Totul se lasă la frigider, cel puțin o oră, iar înainte de servire se presară deasupra zmeură, mentă, dar și zahăr pudră. Desertul o să te răcorească pe loc și o să îți satisfacă rapid pofta de dulce.

ADVERTISEMENT