Life

Desertul tradițional românesc care i-a înnebunit pe străini. Oamenii se luptă pentru a putea prinde o porție

Desertul tradițional românesc care i-a înnebunit pe străini se vinde ca pâinea caldă peste hotare. Oamenii se luptă ca să prindă o porție.
02.06.2024 | 15:11
Desertul traditional romanesc care ia innebunit pe straini Oamenii se lupta pentru a putea prinde o portie
Desertul tradițional românesc care i-a înnebunit pe străini. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Desertul tradițional românesc care i-a înnebunit pe străini poate părea banal la noi în țară. Orice gospodină știe să îl prepare și mai mult de atât știe ce ingrediente să folosească pentru un gust deosebit.

Desertul tradițional românesc care i-a înnebunit pe străini

Iată însă că pentru străini, acest desert este cu adevărat o delicatesă. O familie de români a reușit să dea lovitura cu o super afacere. Au știut cât de prețioase sunt preparatele noastre, astfel că au mizat pe ele.

ADVERTISEMENT

Astfel, familia și-a deschis un restaurant tradițional în Olanda. Și toți cei care trec pragul acestuia revin și a doua oară. Preparatele noastre sunt extrem de apreciate, iar când vine vorba de deserturi, lucrurile sunt și mai speciale.

Florentina și Antonio Gavriluță sunt protagoniștii poveștii. Cei doi români sunt stabiliți de ceva timp în Olanda și au decis să își deschidă o afacere. După nu foarte mult timp, aceasta s-a dovedit a fi și destul de profitabilă.

ADVERTISEMENT

Desertul tradițional românesc care i-a înnebunit pe străini sunt chiar faimoșii papanași. În România îi găsim în numeroase meniuri de la restaurante, dar în străinătate puțini au auzit de un astfel de preparat.

Papanașii românești, desertul vedetă în Olanda

Asta îl face să fie și deosebit. Restaurantul celor doi români oferă o gamă largă de preparate culinare și se pare că olandezii se înghesuie astfel încât să prindă o porție. Deși acum se bucură de un succes imens, pentru cei doi români, lucrurile nu au fost ușoare.

ADVERTISEMENT

Găsirea unui spațiu, spre exemplu, a fost destul de dificilă. Chiar și așa, acum, românii se bucură de un adevărat succes. Dincolo de faptul că desertul tradițional i-a înnebunit pe străini, aceștia vor ca totul să fie ca la carte.

Restaurantul este 100% românesc, iar pentru profit, cei doi români nu vor să renunțe la principii. Lucrează doar cu ingrediente proaspete, iar o mare parte dintre ele sunt aduse chiar din România. Fructele și legumele în schimb sunt cumpărate de la producători locali, nu de la supermarket.

ADVERTISEMENT

„Au mai fost și alte restaurante înainte care nu prea au rezistat mult timp. Din fericire am putut să încercăm și noi să deschidem un restaurant 100% românesc. Iar mâncarea o facem cum am mâncat eu acasă de la mama și bunica mea.

Asta a fost o promisiune pe care am făcut-o de la început. Că mâncarea o să o facem ca acasă și nu o să încercăm să o stricăm sau să facem într-un fel să devină totul mai ieftin să rămânem cu mai mulți bani. Treaba asta nu ar funcționa”, a povestit unul dintre români, în cadrul emisiunii Departe de România.

ADVERTISEMENT