News

Deșeuri oprite la graniță de Poliția de Frontieră. Transporturile veneau din Austria, Germania și Italia

Polițiștii de frontieră de la Borș și Nădlac au oprit 26 de tone de deșeuri transportat cu camioane care veneau din Austria, Germania și Italia.
18.12.2022 | 15:01
Deseuri oprite la granita de Politia de Frontiera Transporturile veneau din Austria Germania si Italia
Transporturi de deșeuri blocate la graniță/ Foto: Poliția de Frontieră
ADVERTISEMENT

Trei camioane care transportau anvelope, electrocasnice, îmbrăcăminte, încălțăminte, mobilier și panouri solare uzate au fost întoarse din drum de către polițiștii de frontieră întrucât nu erau însoțite de documentele justificative pentru import, informează News.ro.

Cele trei camioane au încercat să intre în țară pe la două puncte de trecere a frontierei româno-ungare, Borș II (judeţul Bihor) şi Nădlac II (judeţul Arad).

ADVERTISEMENT

Polițiștii de frontieră de la cele două vămi au colaborat în această acțiune cu angajați ai Comisariatului Judeţean Bihor şi Arad din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În data de 17.12.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, au efectuat controlul, la intrarea în ţară, pentru două mijloace de transport, încărcate cu 11.000 de kilograme deşeuri.

ADVERTISEMENT

Cele două automarfare, conduse de către cetăţeni români, erau încărcate cu deşeuri constând în anvelope, piese de mobilier, panouri solare, electrocasnice, în cantitate totală de 11.000 kg, şi proveneau de la societăţi comerciale din Germania şi Italia pentru firme din România”, a transmis Poliţia de Frontieră.

Un alt transport a fost blocat la Nădlac II, în județul Arad, fiind vorba de „un camion, condus de un cetăţean român şi încărcat cu 15.000 de kilograme deşeuri, constând în îmbrăcăminte şi materiale textile de la o societate comercială din Austria pentru o firmă din România.

ADVERTISEMENT

Decizia de blocare a accesului în România a celor trei camioane a fost luată după ce, în urma consultărilor cu Garda de Mediu, s-a constatat că documentația pentru respectivele transporturi nu era completă, în conformitate cu normele legale în vigoare.