Sporturi

Desfășurarea Australian Open este sub semnul întrebării: ”Monitorizăm în timp real calitatea aerului”

07.01.2020 | 07:31
Desfasurarea Australian Open este sub semnul intrebarii Monitorizam in timp real calitatea aerului
ADVERTISEMENT

Desfășurarea Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, este sub semnul întrebării din cauza incendiilor devastatoare de la Antipozi.

Desfășurarea Australian Open este sub semnul întrebării

Conform BBC, organizatorii competiției de la Melbourne au anunțat că sunt în legătură permanentă cu experți în domeniu, dar au lăsat de înțeles și că desfășurarea Australian Open este în acest moment sub semnul întrebării.

ADVERTISEMENT

”Sănătatea jucătorilor, a spectatorilor, a personalului este o prioritate pentru noi. Există experți care analizează permanent toate datele disponibile și se consultă în mod regulat cu oficialii turneului”, a declarat Craig Tiley, directortul turneului.

Situația este critică la Melbourne

”Iar în cazul căldurii și al fumului degajat, se discută cu medicii. Monitorizăm în timp real calitatea aerului și lucrăm strâns cu personalul medical și experții de la fața locului pentru a putea lua orice decizie cu privire la suspendarea meciurilor dacă va fi cazul”, a mai spus el.

ADVERTISEMENT

Conform Biroului de Meteorologie din Melbourne, vizibilitatea în oraș a scăzut la sub un kilometru în unele zone din cauza fumului des. Totodată, indicele de calitate a aerului a urcat la 213, în condițiile în care ce depășește cota 200 este considerat ”foarte nesănătos”.

Jucătorii cer amânarea turneului

Australian Open este programat să înceapă la 14 ianuarie atunci când vor debuta meciurile din calificări. Partidele de pe tabloul principal se vor desfășura în perioada 20 ianuarie – 2 februarie.

ADVERTISEMENT

Liderul clasamentului WTA, Ashleigh Barty, și sârbul Novak Djokovic, locul 2 ATP, au cerut ca organizatorii să se gândească serios la amânarea Australian Open din cauza incendiilor puternice de la Antipozi.

Halep, donație pentru victimele incendiilor

Lumea tenisului, aflată în Australia pentru debutul sezonului, s-a mobilizat în vederea strângerii de fonduri pentru victimele incendiilor de vegetaţie, a doua zi după apelul lansat în acest sens de Nick Kyrgios.

ADVERTISEMENT

Printre cei care au anunțat donații este și Simona Halep, care va juca săptămâna viitoare la Adelaide. Ea a decis să folosească o  variantă inedită de a dona bani pentru victimele incendiilor din Australia. Ea va da câte 200 de dolari de fiecare dată când îl va enerva pe antrenorul său Darren Cahill.

ADVERTISEMENT