DESFIINŢATĂ! Presa străină crictică în termeni DURI atitudinea lui Bouchard: “Gest prostesc şi inutil!”

Marian Popovici   
în Sporturi
20/04/2015, 20:12
DESFIINŢATĂ! Presa străină crictică în termeni DURI atitudinea lui Bouchard: “Gest prostesc şi inutil!”

Eugenie Bouchard e personajul negativ al disputei dintre România şi Canada din FED Cup. Presa internaţională a luat-o în colimator după ce a refuzat să dea mîna cu Dulgheru la tragerea la sorţi şi a ironizat-o după ce a pierdut cele două partide în faţa lui Dulgheru şi Mitu. Site-ul bleacherreport.com o critică în termeni duri pe sportivă:

“Vedeta în devenire de anul trecut şi preferata presei are probleme în circuit şi apare în ştiri din alte motive decît cele legate de prestaţia sa pe teren. În urmă cu cîteva zile, la o ceremonie de tragere la sorţi pentru Fed Cup, Bouchard a refuzat să dea mîna cu adversara sa. Ritualul Fed Cup nu este obligatoriu. Este doar un gest de bunăvoinţă într-o întîlnire internaţională între două ţări.

Dar Bouchard a transformat acest gest simplu într-un gen de problemă competitivă. O notă pentru Bouchard: acesta este tenis, iar adversara ta nu este un inamic în bătălie. Colegele ei canadiene nu au avut nici o problemă în a da mîna cu celelalte jucătoare. Dincolo de lipsa de politeţe, refuzul de a da mîna este o prostie.

“Bouchard a ales să atragă atenţia asupra sa din cauza acestei reguli proprii, de a nu le arăta bunăvoinţă adversarelor înaintea meciurilor. Cît de prostesc şi inutil. Campioanele de Grand Slam şi jucătoarele de la numărul 1 pînă la numărul 200 au fost de acord să strîngă mîna adversarelor lor de-a lungul anilor, la această ceremonie inofensivă. Însă a apărut Bouchard şi ea nu poate fi deranjată cu un astfel de gest «penibil».

Nu este vorba doar de ce spune, ci şi de cum spune. Uneori ea dă din umeri şi arată indiferenţă, cu o doză de snobism. Să arăţi că eşti o divă este dificil chiar şi pentru idoli ca Williams şi Şarapova”, scrie bleacherreport.com.

Eugenie Bouchard are un început slab de sezon. Singura performanţă a canadiencei este calificarea în sferturi la Australian Open, însă de atunci, Genie a legat mai multe turnee în care a ieşit încă din tururile inaugurale.

 

Închide ×