“Îl vreau pe Mutu”. Condiţia lui Piţi e însă imposibilă

Selecţionerul Victor Piţurcă a prefaţat într-o conferinţă de presă "dubla" cu Andorra şi Estonia, decisivă pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Piţurcă a explicat şi...
07.10.2013 | 12:34
Il vreau pe Mutu Conditia lui Piti e insa imposibila
ADVERTISEMENT

Selecţionerul Victor Piţurcă a prefaţat într-o conferinţă de presă “dubla” cu Andorra şi Estonia, decisivă pentru calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Piţurcă a explicat şi în ce condiţii ar putea reveni Adrian Mutu în lotul pe care îl antrenează. 

“Nu m-am gîndit la Cupa C ampionilor ajunsă la Bucureşti, pe mine mă interesează meciurile cu Andorra, Estonia, ce va face Olanda cu Turcia şi Ungaria. Oricum, noi am cîştigat foarte uşor acea cupă, ăsta este adevărul”

ADVERTISEMENT

“Cei care au dus greul acestor preliminarii vor rămîne în vederile mele pentru campania următoare. Vom face tot ce este posibil pentru a merge în Brazilia”

“Contra nu a avut nici un motiv să se supere pe Balaj. Arbitrul nu a greşit cu nimic, iar Petrolul nu a pierdut din cauza lui Balaj. Contra e avid de trofee, şi-a dorit foarte mult să cîştige, însă trebuie să fie mai ponderat”

ADVERTISEMENT

“Maxim e polivalent, poate să joace pe orice post, chiar şi mijlocaş central. Marica a intrat bine la Getafe, dar s-a văzut că nu e la cel mai înalt nivel. Stilul lui se potriveşte campionatului spaniol. Chiricheş s-a acomodat extraordinar la Tottenham, sînt sigur că va evolua şi în campionat titular”

“Nu-mi fac probleme cum că Olanda nu-şi va apăra corect şansele. Eu am mai avut o experienţă cu ei, toată lumea spunea că o vor lăsa mai moale cu noi, însă ne-au bătut fără drept de apel. Jucătorii turci sînt mai valoroşi ca ai noştri, ăsta este adevărul. Ştim unde joacă fotbaliştii din naţionala lor, la ce echipe, ce salarii au”

ADVERTISEMENT

“Nu am discutat cu jucătorii Stelei, dar sînt convins că nici un fotbalist nu-şi doreşte să se retragă de la echipa naţională. Dar, eu sînt gata să renunţ la cine nu doreşte să mai onoreze convocările”

“Mutu lipseşte echipei naţionale, mi l-aş fi dorit în lot pe fotbalistul de altă dată, nu pe cel actual”

ADVERTISEMENT

“Este îngrijorător că Torje nu joacă la echipa de club, nici Marica nu are meciuri în picioare. Voi gîndi atent echipa pe care o voi introduce cu Andorra. Campania a fost una bună pînă în acest moment, suntem în cărţi pentru a ocupa locul doi şi a ajunge la baraj. Obiectivul meu a fost de la început formarea unei echipe pentru preliminariile următoare. Dar, iată, că deşi avem o echipă nouă sîntem la baraj”

“Deşi ocupăm locul patru în grupă, avem şanse reale să prindem barajul. Olanda poate să cîştige fără probleme împotriva Turciei şi Ungariei. În jocul cu Andorra avem nevoie de cît mai multe goluri, sper să avem capacitatea să reuşim un scor mare, dar importantă este victoria. Sper să le marcăm şapte, opt goluri. Ambele meciuri sînt foarte grele, nici România nu este o formaţie să marcheze foarte multe goluri unei echipe de valoare medie. Să nu uităm că Olanda nu a reuşit să înscrie de multe ori contra Andorrei”

 

ADVERTISEMENT