News

Deși se află după gratii, un tânăr a reușit să obțină media 9.38 la Bacalaureat. A luat nota maximă la matematică

Un tânăr din Centrul de Detenție Brăila-Tichilești a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat cu o medie de 9.38. Tânărul a luat 10 la matematică.
09.07.2024 | 17:07
Desi se afla dupa gratii un tanar a reusit sa obtina media 938 la Bacalaureat A luat nota maxima la matematica
Un tânăr din Centrul de Detenție Brăila-Tichilești a reușit să promoveze examenul de bacalaureat cu o medie de 9.38. Sursă foto: Facebook Centrul de Detenție Brăila-Tichilești/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un tânăr din Centrul de Detenție Brăila-Tichilești a reușit să promoveze examenul de Bacalaureat cu media 9.38. Băiatul a obținut nota maximă, 10.00, la matematică, 9.40 la limba și literatura română și 8.75 la fizică.

Tânărul a primit educație dincolo de gratii

Succesul tânărului a fost posibil datorită unui protocol de colaborare între Centrul de Detenție și Inspectoratul Școlar Județean Brăila, sprijinit de inspectorul scalar pentru învățământ special Vasilica Vargă și Grupul Școlar “C.D. Nenițescu” Brăila.

ADVERTISEMENT

Băiatul a fost susținut și sprijinit de doamna profesoară de matematică, Anișoara Tacciu, dar și de întreg centrul. În urma afișării rezultatelor la examenul de Bacalaureat, tânărul a primit laude pe Facebook.

„Astăzi, 08.07.2024, în urma afișării rezultatelor la examenul de bacalaureat, elevul nostru prin efortul propriu susținut și de sprijinul doamnei profesor de matematica Anișoara Tacciu, a obținut rezultate foarte bune: nota 10 la disciplina Matematică, nota 9.40 la disciplina Limba și literatura română și 8.75 la disciplina Fizică, obținând ca medie de examen 9.38.

ADVERTISEMENT

Educația reprezintă pilonul devenirii ființei umane. Etapele de vârstă se încadrează în diferite perioade ale școlarității: primar, gimnazial, liceal, universitar, postuniversitar. Fiecare etapă de școlarizare se încheie cu probe de evaluare, cu examene de absolvire”, a menționat Centrul de Detenție pe Facebook.

Multe școli l-au refuzat pe tânăr

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a Centrului de Detenţie Brăila-Tichileşti, tânărul a întâmpinat multe obstacole în încercarea de a se înscrie la un liceu, care să îl ajute să susțină examenul de Bacalaureat. Dificultățile au fost cauzate de prejudecăți și convingeri eronate, care i-au blocat accesul la educație. Centrul crede că instituțiile de învățământ au refuzat să-l înscrie, temându-se probabil de imaginea publică sau alte motive legate de statutul său.

ADVERTISEMENT

Centrul de Detenție Brăila Tichilești, prin sectorul de Reintegrare Socială, a intervenit pentru a remedia această situație. A fost inițiat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Brăila, care a facilitat înscrierea tânărului în clasa a XII-a, profilul “științele naturii”.

„Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil ” științele naturii” a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unități de învățământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăți, convingeri eronate în defavoarea obiectivității, a oferirii de șanse, a acceptării, a umanismului

ADVERTISEMENT

În calitate de coordonator de sector, am avut mai multe provocări de înfruntat în acest sens dar am găsit oameni de calitate, implicați, deschiși și toleranți, în rândul corpului profesoral al unității de învățământ anterior menționate care ne-au acceptat și nu au greșit”, au adăugat în cadrul postării publice.

Pentru implicarea și calitatea profesional-umană, Centrul de Detenție le mulțumește conducerii IȘJ Brăila, conducerii unității de învățământ prof. Mușat Angelica precum și doamnei prof. Tacciu Anișoara de la Școala Gimnazială Specială Tichilești.

ADVERTISEMENT