News

Despăgubire de 200.000 de euro pentru o femeie, din partea fostului soț. Cu ce i-a greșit bărbatul

Un bărbat a fost obligat să-i plătească fostei soții peste 200.000 de euro, despăgubire pentru că femeia a fost casnică.
07.03.2023 | 22:57
Despagubire de 200000 de euro pentru o femeie din partea fostului sot Cu ce ia gresit barbatul
Despăgubiri uriașe în Spania. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Tribunalul spaniol a decis că bărbatul trebuie să-i plătească 200.000 de euro fostei soții, echivalentul a 20 de an de salariu, pentru că aceasta s-a ocupat doar de casă în timpul căsătoriei. Femeia a declarat că s-a ocupat “de casă, de familie, cu tot ceea ce implică aceasta”.

Despăgubire de 200.000 de euro pentru fosta soție

Așadar, conform deciziei instanței, femeia trebuie să primească ”o despăgubire de 204.624,86 euro”. Avocatul femeii a determinat că această sumă reprezintă “salariul minim pentru perioada cuprinsă între iunie 1995 şi decembrie 2020, adică 24 de ani şi jumătate de căsnicie și muncă”.

ADVERTISEMENT

“M-am dedicat exclusiv treburilor casnice, având grijă de soţul meu, ocupându-mă de casă”, a declarat femeia, evident mulțumită de decizia instanței. Situația aduce aminte de cazul unui gălățean care a primit 7.000 lei despăgubiri din partea fostei soții, pentru că aceasta îl făcea de râs în fața copiilor.

Instanța a constatat că încă din anul 2014 femeia ”manipula și aliena copiii”, lucru care i-a provocat tatălui ”suferință fizică și sufletească”. ”De fiecare dată când a avut ocazia, femeia făcea diverse scene şi mereu aducea copiii foarte târziu la întâlnirile cu tatăl, ba chiar spunea în public şi cu voce tare că bărbatul este incompetent sau chiar pedofil.

ADVERTISEMENT

Conversaţia ostilă dintre părţi fiind îndreptată de către pârâtă şi spre copii, acestora fiindu-le întrerupt jocul şi chemaţi de mamă să asiste la dispută, incitaţi împotriva tatălui şi interogaţi de o manieră a le fi insuflate răspunsuri prestabilite. Se reţine astfel poziţia pârâtei, aceasta întrebându-l pe băiat: Vrei să-l vezi pe tatăl tău? Are ce căuta tatăl tău în parc? Vii supărat acasă că l-ai văzut pe tatăl tău?”, este precizat în motivarea instanței, , conform Antena 3.

Un alt caz tragi-comic e cel al bărbatului din China care a câștigat 1.5 milioane de dolari acum doi ani, dar care a refuzat să împartă premiul cu familia. A nu se confunda cu bărbatul care a câștigat 30 de milioane de dolari, însă și-a ridicat premiul constumat într-o mascotă pentru a ascunde adevărata sa identitate. Bărbatul anunța atunci că nu vrea să împartă banii cu familia pentru că aceștia ar deveni ”egoiști”.

ADVERTISEMENT

Cert e că individul care a câștigat 1.5 milioane de dolari i-a ascuns soției acest lucru, însă aceasta a aflat și l-a dat în judecată. În 2021, Zhou a rămas cu 1.23 milioane de dolari după ce și-a plătit taxele, însă a decis să ascundă acest câștig familiei sale. Mai mult, în ziua în care banii i-au ajuns în cont i-a transferat 100.000 de dolari fostei soții și 400.000 de euro sorei sale, în semn de iubire.

Actuala soție nu a știut mai bine de doi ani că bărbatul câștigase o astfel de sumă. Când a aflat a făcut o criză de nervi și a cerut divorțul, după care l-a dat în judecată pentru a-și recupera ”partea leului”. Fiind căsătoriți, acel câștig era jumătate al ei, conform legii.

ADVERTISEMENT

Deși a cheltuit mare parte din bani, Zhou a reușit să păstreze câteva sute de mii de dolari, pe care a fost obligat să-i vireze în contul soției de care a divorțat. Internauții considerau în acel moment că bărbatul nu merită nici măcar un dolar, pentru modul în care a ales să se poarte.

ADVERTISEMENT