News

Despăgubiri de proporții pentru colecția de mașini de epocă a unui milionar. Automobilele au fost distruse în incendiu

Compania de asigurări Asirom ar putea plăti daune de 2.000.000 de euro pentru colecția de automobile de epocă a milionarului Cosmin Pavel.
27.12.2022 | 16:13
Despagubiri de proportii pentru colectia de masini de epoca a unui milionar Automobilele au fost distruse in incendiu
O parte dintre mașinile de epocă arse în incendiul de la Cluj/ Sursă foto: Economica
ADVERTISEMENT

Unul dintre cei mai bogați români, omul de afaceri Cosmin Pavel, ar putea primi în jur de 2.000.000 de euro ca daune de la compania de asigurări Asirom, după ce un incendiu i-a distrus 15 mașini de epocă pe data de 21 decembrie, scrie Economica.net.

Este vorba de mașini foarte vechi și foarte scumpe, Pavel având în colecție modele BMW, Dodge, Mercedes și Porsche, unele dintre ele valorând sute de mii de euro.

ADVERTISEMENT

Se pare că Pavel își asigurase colecția la firma de asigurări Asirom, susțin sursele Economica. Pe de altă parte, hala care a ars era asigurată de o altă companie, Groupama. Dacă proprietarul halei avea o clauză de asigurare de răspunderi față de terți, valoarea mașinilor ar trebui plătite tot de Groupama.

În lipsa acestei clauze, Asirom va trebui să facă plata, urmând ca, în cazul în care se va dovedi că proprietarul halei este în culpă pentru incendiu, să se judece cu acesta pentru a-și recupera prejudiciul.

ADVERTISEMENT

2022, un an negru pentru VIG România

Asirom este deținută de către Vienna Insurance Group (VIG), conglomerat care mai deține în România companiile Omniasig și BCR Asigurări de Viață.

VIG a avut un an plin de ghinioane în România, alte două incendii provocând pierderi majore companiilor din portofoliul său.

ADVERTISEMENT

În noaptea de 15 spre 16 februarie, a ars o hală a fabricii Teparo din Târgu Lăpuș, companie care furniza mobilă pentru mari retaileri precum Ikea sau Jysk. Teparo era asigurată tot la Asirom, iar valoarea asigurării era tot de 2.000.000 de euro.

O altă companie din portofoliul VIG, Omniasig, a trebuit să plătească asigurarea pentru daunele produse o săptămână mai târziu, la o fabrică de mezeluri din Mizil, „Ana și Cornel”, flăcările mistuind o hală de producție, precum și o zonă de birouri, ce însumează 10.000 m². Deși nu au apărut date oficiale privind valoarea contractului de asigurări, specialiștii din piață au estimat daunele la 2,5-3 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Tot Omniasig a fost asiguratorul pentru Spitalul Județean din Suceava care s-a confruntat cu un incendiu în aceeși lună februarie.

ADVERTISEMENT
Tags: