Fotbal international

Destăinuirile lui Jakolis în presa croată, înainte de FCSB-Hajduk Split

15.08.2018 | 19:24
Destainuirile lui Jakolis in presa croata inainte de FCSBHajduk Split

FCSB-Hajduk Split se joacă joi, 16 august, în returul turului 3 preliminar din Europa League. Cele două echipe vor avea calificarea pe masă, după ce în meciul tur din Croația scorul a fost 0-0.

Unul dintre jucătorii importanți ai FCSB în acest sezon, Antonio Jakolis, a vorbit despre atmosfera din vestiar, înaintea acestui meci: „Motivația este mare în echipa noastră. Parcursul european este unul foarte important pentru o echipă care în fiecare an ajunge în grupele europene și a câștigat Champions League în 1986. De altfel, fotbalul este mult mai important în România decât în Croația, mai urmărit de către presă”, a spus Antonio Jakolis, pentru site-ul slobodnadalmacija.hr.

Jakolis a vorbit și despre meciul tur, dar și de impactul pe care l-au avut suporterii echipei gazde în timpul partidei: „În primul rând am fost șocați de cât de rău a fost terenul pe stadionul din Split. Cât despre Torcida, nu pot să spun că ne-a fost frică de ei, i-am avertizat pe băieți despre fanatismul lor, dar am rămas impresionați de atmosfera pe care au făcut-o. Asta le-a dat și mai multă agresivitate fotbaliștilor de la Hajduk. Nu am jucat așa de bine cum am fi dorit, dar 0-0 este un rezultat deschis, bun și pentru noi și pentru Hajduk Split iar calificarea se joacă. Acum, însă, vom avea noi spectatorii de partea noastră.”

Jakolis în presa croată: „Știm care sunt punctele lor tari”

Cât despre concluziile pe care elevii lui Nicolae Dică le-au tras după meciul tur: „Am văzut care sunt punctele lor tari și care le sunt slăbiciunile. La Split, Torcida i-a ajutat să joace sus şi să fie agresivi, dar am văzut că au multe probleme în campionat. Nu ştiu dacă e vorba despre lipsă de motivaţie sau altceva.”

Croatul din banda dreapta a FCSB anticipează că va fi o atmosferă plăcută și pe Arena Națională, la meciul retur în compania celor de la Hajduk Split: „Probabil vor fi 20-30 de mii de oameni la meci. Cu siguranță va fi o atmosfera extraordinară. Oamenii iubesc fotbalul și vor cânta din răsputeri”

El a avut cuvinte frumoase și la adresa capitalei României: „Este un oraș foarte mare. Cu traficul e mai greu, dar nu mă pot plânge. Este un oraș frumos, are tot ce îți trebuie. Chiar mai mult!”

Presa din Croaţia scrie că 700-800 de fani ai formaţiei pregătite de Zeljko Kopic vor face deplasarea la Bucureşti. Torcida Split este cunoscută cu una dintre cele mai dure galerii din Europa. În primăvară, cinci jucători ai echipei au fost bătuţi de proprii fani. Said Ahmed Said, Marko Futacs, Hysen Memolla, Hamza Barry și Savvas Gentsoglou au fost atacaţi în plină stradă, primii doi au ieşit şifonaţi din întâlnirea cu ultraşii, care erau supăraţi de faptul că echipa avea rezultate modeste. Prețurile biletelor pentru partida de pe Arena Națională sunt următoarele: Peluză – Inel 1 – 20 lei, Tribuna 2 – Inel  2 – 40 lei, Tribuna 2 – Inel 1 Periferic – 40 lei, Tribuna 2 – Inel 1 Central – 60 lei, VIP 3 – 100 lei, VIP 2 – 150 lei, VIP 1 – 200 lei, Lojă – 500 lei.