Sport
Betano Left
Betano Right
Betano TOP

„Deșteaptă-te, române!” a răsunat la Belgia – România! Imagini emoționante cu cei 30.000 de români care au cântat imnul național. Video

30.000 de români au cântat din răsputeri imnul național la meciul cu Belgia, al doilea din Grupa E de la EURO 2024.
Desteaptate romane a rasunat la Belgia  Romania Imagini emotionante cu cei 30000 de romani care au cantat imnul national Video
Suporterii români la meciul cu Belgia. Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Spectatorii români au făcut spectacol la intonarea imnului în meciul cu Belgia, al doilea din Grupa E de la EURO 2024. Aproape 30.000 de suporteri ai tricolorilor au făcut ca „Deșteaptă-te, române!” să răsune pe stadionul din Koln.

Spectatorii români au făcut spectacol la intonarea imnului

Elevii lui Edi Iordănescu trebuie să scoată cel puțin 1 punct cu Belgia pentru a-și asigura prezența în optimile EURO 2024. În caz contrar, dacă România va pierde duelul cu Lukaku și De Bruyne, tricolorii își vor disputa ultima șansă de a ajunge în fazele eliminatorii cu Slovacia, în ultima partida a Grupei E.

ADVERTISEMENT

Însă, românii au punctat încă de la intonarea imnului. Jucătorii echipei naționale au fost acompaniați de 30.000 de suporteri, veniți din toate colțurile lumii, care au cântat din tot sufletul „Deșteaptă-te,  române!”.

Momentul a fost apreciat inclusiv de fanii belgieni. La finalul imnului național, spectatorii care au venit să susțină selecționata pregătită de Domenico Tedesco au apreciat momentul și au aplaudat modul în care cei 30.000 de români au cântat „Deșteaptă-te, române!”.

ADVERTISEMENT

Avertismentul lui Giovanni Becali, înainte de Belgia – România

Prezent la EURO 2024, Giovanni Becali a avut un mesaj pentru elevii lui Edi Iordănescu, înainte de Belgia – România, al doilea meci din Grupa E pentru tricolori.

Cunoscutul impresar a mărturisit pentru FANATIK că fotbaliștii primei reprezentative trebuie să uite succesul cu Ucraina și să-și concentreze toate forțele pentru a obține măcar 1 punct din duelul cu selecționata lui Domenico Tedesco.

ADVERTISEMENT

„Sper să avem posibilitatea să ne calificăm în optimi. Asta înseamnă că nu trebuie să pierdem, ca să fim calificați după două meciuri. Dacă nu se întâmplă, vom mai avea o șansă cu Slovacia.

Va fi un meci foarte greu. Noi trebuie să uităm de victoria cu Ucraina și să ne gândim la partida de azi. Dacă vom face un 80% din ce am făcut cu ucrainenii vom avea șansa să fim calificați după două meciuri.

ADVERTISEMENT

Nu mă așteptam niciodată să batem cu 3-0 Ucraina. Am fost foarte pesimist, cel puțin în primele 15-20 de minute. Dar cu toate întâmplările astea, România a jucat”, a declarat Giovanni Becali pentru FANATIK.

Echipele de start Belgia – România

Belgia: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen – Doku, Tielemans, Onana, Theate – De Bruyne (cpt.), Lukaku, Lukebakio. Selecționer: Domenico Tedesco
Rezerve: Kaminski, Sels – Debast, Trossard, Carrasco, Vranckx, De Ketelaere, Mangala, Bakayoko, Openda, Vermeeren, De Cuyper

Față de primul meci cu Ucraina, când tricolorii au câștigat cu un categoric 3-0, Edi Iordănescu a operat o singură modificare în primul „11”. Selecționerul României a decis să înceapă jocul cu Valentin Mihăilă în detrimentul lui Florinel Coman.

România: Niță – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – R. Marin, M. Marin – D. Man, N. Stanciu, Mihăilă – Drăguș. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: H. Moldovan, Târnovanu – Ad. Rus, Nedelcearu, Alibec, Cicâldău, G. Pușcaș, I. Hagi, D. Olaru, Fl. Coman, Mogoș, Sorescu, Racovițan, Bîrligea, Șut

imnul romaniei la meciul cu belgia de la euro 2024

ADVERTISEMENT
16.5 este cota BETANO pentru sub 16.5 cornere la Belgia - România