Life

Destinația celebră în care românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie. Nu e Turcia

Destinația celebră unde românii vor putea să călătorească fără viză începând cu 1 iunie. Vor fi și alte schimbări. Nu e vorba despre Turcia.
28.05.2024 | 20:05
Destinatia celebra in care romanii vor putea calatori fara viza de la 1 iunie Nu e Turcia
Țara unde românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie. Sursa foto: Pixabay, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Destinația celebră unde românii vor putea călători fără viză începând cu 1 iunie. Vor fi mai multe avantaje pentru turiștii străini. Nu este vorba despre Turcia.

Destinația celebră în care românii vor putea călători fără viză de la 1 iunie. Țara care a luat această măsură

În fiecare an, mulți turiști ajung în Thailanda, printre care și românii, o țară cu peisaje de vis și cu plaje superbe. Este o destinație perfectă pentru cei care își doresc să se bucure de vremea caldă.

ADVERTISEMENT

Guvernul din Thailanda a inclus și România pe lista statelor ai căror cetățeni nu vor mai fi nevoiți să obțină o viză. Această măsură va fi aplicată începând cu 1 iunie 2024, conform Bangkok Post, citat de news.ro. Cabinetul a aprobat marți, 28 mai, mai multe prevederi în privința vizelor.

Printre acestea se numără și scheme fără viză, viză la sosire, dar și șederi mai îndelungate pentru studenți. Mai mult, una dintre propuneri vizează un nivel redus de asigurare obligatorie de sănătate în cazul persoanelor care au peste 50 de ani.

ADVERTISEMENT

Măsurile au fost propuse de Ministerul de Externe. Din moment de economia națională depinde foarte mult de turism, aceste măsuri ar putea să atragă mai mulți vizitatori, potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului, Chai Wacharonke.

Până în prezent, românii aveau nevoie să ia viza online sau de pe aeroport pentru a putea călători în Thailanda. Aceasta era valabilă pentru o perioadă de 15 zile.

ADVERTISEMENT

Purtătorul de cuvânt a a mai spus că numărul de țări eligibile pentru a intra în Thailanda fără viză urmează să crească de la 57 la 93. Printre aceste țări se numără, în afară de România, Albania, China, Cambodgia, India, Kazahstan, Jamaica, Laos, Maroc, Panama, Mexic, Sri Lanka şi Uzbekistan.

Vizitatorii vor putea avea sejururi de 60 de zile. Cabinetul a aprobat, totodată, viza la sosire în cazul a 31 de țări, în creștere față de 19 țări, așa cum era înainte.

ADVERTISEMENT

Alte beneficii pentru cei care vizitează Thailanda

Vor exista avantaje și pentru cei care își doresc să lucreze și să viziteze destinațiile turistice. Aceștia vor putea obține vize de cinci ani, valabile pentru sejururi de până la 180 de zile. Acestea pot fi prelungite cu alte 180 de zile. Înainte, aceștia aveau dreptul la numai două sejururi a câte 30 de zile fiecare.

“Această măsură vizează nomazii digitali, lucrătorii la distanţă şi liber profesioniştii… precum şi pe cei care doresc să înveţe Muay Thai şi bucătăria thailandeză. Ei pot învăţa şi pot vizita locuri”, a spus Chai Wacharonke, potrivit sursei citate.

Purtătorul de cuvânt a numit-o Viza Destinația Thailanda. În plus, studenții străini din învățământul superior nu vor mai fi obligați să părăsească țara imediat după absolvire. În schimb, aceștia vor putea rămâne în țară până la un an după ce termină cursurile.

“Ei îşi pot găsi de lucru în perioada prelungită, mai ales în domeniile în care avem nevoie de personal”, a mai declarat Chai Wacharonke, adăugând să sunt aproximativ 40.000 de astfel de studenți străini în Thailanda.

Cabinetul a mai anunțat o altă veste bună pentru turiști. Mai exact, au fost extinse serviciile de solicitare a vizelor electronice la consulatele și ambasadele din Thailanda, care vor ajunge la 94 de locații, în loc de 47. Acest lucru va fi pus în aplicare începând din septembrie.

ADVERTISEMENT
"Dormim în camere separate noaptea". Adevărul despre căsnicia lor, cei doi formează unul dintre cele mai solide cupluri
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul...
O țară europeană a descoperit un zăcământ mai important decât petrolul și gazul și amenință monopolul deținut, până acum de China
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin...
EXCLUSIV | Cornel Dinu, după îndepărtarea lui Iulian Mihăescu de la Dinamo: „Florentin Petre este mai uşor de dirijat”
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu...
Grindină de mari dimensiuni, străzi inundate şi curse aeriene deviate. Urmările codului roşu de furtună pentru Bucureşti şi Ilfov
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat...
Milionarul care i-a luat locul lui Cristi Borcea în viaţa Alinei Vidican, dat peste cap de româncă. A asaltat-o cu mesaje!
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur,...
Salman Khan explică de ce nu a luat-o de soție pe Iulia Vântur, după 12 ani de relație: "Este doar..."
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis:...
Simona Bucura Oprescu, anunț important pentru milioane de români. Ministrul Muncii a transmis: „Facem eforturi”
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei...
EXCLUSIV Anamaria Prodan îl distruge pe Reghecampf după un nou scandal între cei doi. "E ușor să stai o viață întreagă cu picioarele desfăcute. Să găsești un prost și să torni copii"
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
Babasha revine. Ce s-a întâmplat pe Arena Națională
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
S-a aflat marele secret al lui Irinel Columbeanu
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Mineriada din 1990, prin ochii protestatarului Marian „Ceaușescu”: „Atunci am învățat «limba bătăii»”
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți...
Ce s-a ales de Leonard Doroftei după 5 ani petrecuți în Canada. Câți bani a pierdut în carieră: „M-au vândut, exact asta au făcut”