Life

Destinația de vacanță adorată de sute de mii de români unde poți să primești 15.000 de lei amendă. Să nu faci acest gest banal

Destinația de vacanță adorată de sute de mii de români unde te poți alege cu 15.000 de lei amendă. Gestul banal pe care nu trebuie să-l faci.
14.06.2024 | 17:11
Destinatia de vacanta adorata de sute de mii de romani unde poti sa primesti 15000 de lei amenda Sa nu faci acest gest banal
Destinația de vacanță adorată de români unde poți primi o amendă de 15.000 de lei. Sursa foto: Pixabay, gds.ro/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Destinația de vacanță unde merg anual sute de mii de români și unde poți primi 15.00 de lei amendă pentru un gest banal. Toți turiștii trebuie să știe acest lucru pentru a evita o asemenea sancțiune.

Destinația de vacanță adorată de sute de mii de români unde poți să primești 15.000 de lei amendă dacă faci un gest banal

Atunci când își planifică sejurul pentru vară, sute de mii de români optează pentru țări precum Bulgaria, Grecia sau Turcia, dar mulți aleg și Croația sau Albania.

ADVERTISEMENT

Mulți români merg anual în Grecia, pe continent sau pe una dintre insule. Aceștia se pot bucura de vremea însorită, de peisajele unice și de plajele superbe, cu nisip fin.

Cu toate acestea, turiștii români care merg în Grecia trebuie să știe că pot scoate din buzunare sume mari dacă fac un gest banal. Cei care merg cu mașina în vacanță trebuie să știe neapărat acest detaliu.

ADVERTISEMENT

Turiștii români care merg cu mașina în această țară trebuie să cunoască reglementările privind înnoptările în interiorul vehiculului. În mai multe locuri, este interzis să faci acest lucru. Interdicția e valabilă chiar dacă e vorba de locuri publice.

După multe 0re de condus, mulți sunt tentați să se oprească din drum, pentru câteva ore, și să doarmă în mașină. Acest lucru ți-ar putea aduce o amendă de 15.000 de lei.

ADVERTISEMENT

E obligatoriu ca un vehicul să respecte Codul Rutier și să nu stea în locuri unde parcarea e interzisă. De asemenea, nu trebuie să stea nici în locurile care ar putea îngreuna circulația altor vehicule, notează ziare.com.

În ce condiții poți dormi în mașină în Grecia

Cei care aleg să-și petreacă noaptea în mașină, trebuie să știe că restricțiile vizează modul în care fac asta. Cu excepții minime, camparea liberă nu este permisă pe teritoriul Greciei. Aceasta se pedepsește cu amenzi destul de mari, dacă autoritățile de control competente stabilesc încălcarea legii.

ADVERTISEMENT

În schimb, cei care își petrec noaptea în mașină, dar fără să asambleze elemente ce reprezintă o instalație, cum ar fi banchete sau copertină, atunci nu este vorba despre încălcare. Astfel, cei care fac acest lucru nu vor primi amendă.

Amenda începe de la 300 de euro de persoană sau pe autovehicul. Se poate intenta și acțiune în justiție, iar pedepsele ar putea ajunge chiar și la 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Filmul care s-a dovedit un eșec colosal. Investițiile au fost colosale
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!