Life

Destinația de vacanță mai puțin cunoscută românilor. Are prețuri accesibile și peste 500 de km de plajă

Polonia, o țară de vacanță mai puțin cunoscută. Prețurile de la mare sunt accesibile pentru oricine, iar țara are un litoral de peste 500 de kilometri.
23.08.2022 | 16:13
Destinatia de vacanta mai putin cunoscuta romanilor Are preturi accesibile si peste 500 de km de plaja
Destinația de vacanță mai puțin cunoscută românilor. Foto: Colaj Fanatik / Facebook - Cristina Sandu-Bełdowska
ADVERTISEMENT

Grecia, Bulgaria sau Turcia sunt destinații de vacanță deja faimoase pentru români, dar este o țară aflată aproape de România care are prețuri bune și peste 500 de km de plajă.

Litoralul mai puțin cunoscut românilor e foarte aproape de țara noastră

Țara despre care este vorba este Polonia. Aceasta a început să fie foarte lăudată pe rețelele de socializare de cei care au mers aici.

ADVERTISEMENT

De altfel, și localnicii spun că este o destinație de vacanță foarte bună, cu stațiuni care oferă condiții pentru toate buzunarele și circa 528 de kilometri de litoral.

O româncă rezidentă spune că plajele sunt foarte curate și în trei ani de când locuiește acolo și a mers la mare a văzut o singură dată alge.

ADVERTISEMENT

Plajele au nisipul fin pe care orice turist și-l dorește, iar pietrele sunt foarte rar întâlnite aici. Există multe toalete așa că nu există conceptul să stai la coadă pentru a merge la baie.

De asemenea, pe litoralul polonez există facilități pentru persoanele cu dizabilități, pentru mamele cu copii în cărucior sau pentru cei care vin pe bicicletă la plajă.

ADVERTISEMENT

„Polonia o țară bogată în peisaje frumoase, situată pe coasta Marii Baltice cu un litoral de 528km.

Plajele sunt de regulă acoperite cu nisip foarte fin, pietricelele și nisipul grosier este foarte rar întâlnit. Plajele sunt curate și curățate în mod regulat.

ADVERTISEMENT

Plajele sunt curate, curățate și fără alge (în 3 ani o singură alga am văzut și aia după furtună). Extrem de multe toalete publice, piste tip deck pe plajă pentru a facilita accesul celor cu dizabilități, mame cu cărucioare sau biciclete”, a scris românca pe grupul de Facebook numit Am fost acolo.

Plajele din Polonia, accesibile pentru oricine. Unde te poți caza

Pe plajele din Polonia nu există șezlonguri și umbrele, așa că cine merge acolo trebuie să își aducă totul de acasă. De asemenea, pentru că nu există asemenea amenajări, totul este gratis.

Totuși, în locurile în care există șezlonguri – foarte rare – acestea costă circa 18 lei pe zi. Cazări există pentru toate buzunarele, de la corturi la vile luxoase. Gdańsk, Șopot și Gdynia sunt cele mai faimoase stațiuni din Polonia.

„Plajele sunt pentru toată lumea! Nu există plaje cu șezlong și umbrela. Fiecare vine de acasă cu pătură, cort de vara, paravan, umbrela. Foarte rar se închiriaza șezlong și costă cam 18 ron pe zi.

Litoralul este pentru toți. Diferite forme de cazare: hotel all inclusive, vile,cabane lemn, căsuțe de vacanță, campinguri pentru cort și autorulote”, a mai povestit românca Cristina Sandu-Bełdowska.

ADVERTISEMENT