Destinația de vacanță pe care românii au început s-o evite. Deși are hoteluri de lux de 5 stele, prețurile au explodat, iar turiștii nu-și mai permit să ajungă aici. În luna august costurile pot ajunge până la valoarea de 10.000 de euro.
Locul spectaculos pentru concediu unde românii nu se înghesuie. Are hoteluri de lux de 5 stele, însă costurile sunt uriașe pentru oaspeți. Specialiștii în turism au dezvăluit că regiunea stagnează perioada aceasta în rândul călătorilor de pretutindeni.
Traian Bădulescu, consultant în turism şi purtător de cuvânt al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), susține că Antalya, oraș situat în sudul Turciei, nu se mai numără printre preferințele turiștilor.
Acest lucru se întâmplă pentru că toate costurile sejururilor au crescut exagerat de mult în ultima vreme din cauza inflației uriașe. În plus, celebre resorturi de lux se închiriază în momentul de față chiar și cu 10.000 de euro.
„Antalya are o tendință de stagnare, nu de scădere. În Turcia este inflație mare și s-au scumpit tarifele în anumite direcții. În Antalya vestitele resort-uri sunt oricum destul de scumpe.
O familie poate plăti în extrasezon minimum 2000 – 3000 de euro, cu tot cu zbor, dar în august poate ajunge și la 10.000 de euro. E drept, hoteluri de top, ultra all inclusive, cele mai bune servicii” a spus Traian Bădulescu, în emisiunea Totul despre bani, conform dcnews.ro.
„Anul trecut erau peste 1,3 milioane de turiști români care au ajuns în Grecia, potrivit statisticilor lor. Apoi avem Bulgaria, dar și pe litoralul românesc avem sute de mii de turiști români, poate 600.000.
Tendința e în creștere pentru Bulgaria, toate piețele externe sunt în creștere dinspre România”, a mai spus consultantul în turism, mai arată sursa menționată anterior. Așadar, Grecia și Bulgaria rămân favoritele turiștilor români.
Cetățenii își îndreaptă atenția spre aceste destinații de vacanță pentru că sunt aproape de țară și pentru că se pot deplasa cu mașina personală. În plus, călătorii se bucură de prețuri avantajoase de la cazare până la mâncare.